Microsoft mijenja razvojni ciklus – Windows 12 mogao bi doći već 2024. godine

Windows 11 izašao je prošle godine, a već se sad 'šuška' da bi nova inačica Microsoftovog operativnog sustava mogla doći već 2024. godine

Matej Markovinović subota, 16. srpnja 2022. u 12:02
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Microsoft se vraća na trogodišnji ciklus izdavanja Windowsa, što znači da bi sljedeća glavna verzija njihovog operativnog sustava mogla ugledati svjetlo dana već 2024. godine, doznaje Windows Central.

Naime, Microsoft je prekinuo svoj trogodišnji ciklus izdavanja Windowsa još 2015. godine. Tako je, primjerice, Windows 10 imao velika ažuriranja dva puta godišnje, stoga su mnogi smatrali da će to biti posljednje veliko izdanje popularnog operativnog sustava, prenosi The Verge.

To je tada donekle potvrdio i Jerry Nixon, zaposlenik Microsofta, rekavši da je Windows 10 posljednja verzija njihovog operativnog sustava. Tvrtka nije odbacivala ta, sada se može reći, pusta nagađanja, već su, štoviše, nerijetko pozitivno govorili o Windowsu kao usluzi, koja će stalno donositi nove inovacije i ažuriranja.

Sve se to, naravno, promijenilo izbacivanjem Windowsa 11 prošle godine, kada je Microsoft također prešao i na godišnji ritam velikih ažuriranja. No, kako stvari zasad stoje, tvrtka je odbila komentirati svoje buduće planove i navode o izlasku novih WIndowsa.