Microsoft objavio službeni datum izlaska Windowsa 11

Korisnici Windows 10 računala dobit će obavijest kada nadogradnja na novu verziju Microsoftovog operativnog sustava postane dostupna

Matej Markovinović srijeda, 1. rujna 2021. u 06:00

Windows 11 službeno je predstavljen još u lipnju kao besplatna nadogradnja na „desetku“, a sada je Microsoft objavio i datum njegovog izlaska – 5. listopada 2021.

Naime, svi će korisnici Windowsa 10 imati pravo na besplatnu nadogradnju koja će, baš kao i kod prijašnjih verzija sustava, ići po fazama. Windows 11 prvo će dobiti novi uređaji koji ispunjavaju određene uvjete, dok će drugima postati dostupan u sljedećim tjednima i mjesecima.

„Očekujemo da će svim prihvatljivim uređajima biti ponuđena besplatna Windows 11 nadogradnja do sredine 2022. godine“, rekao je Aaron Woodman, generalni direktor marketinga za Windows u Microsoftu.

Međutim, iako će Windows 11 službeno biti lansiran 5. listopada, tada neće biti dostupne sve najavljene značajke, među kojima se ponajviše ističe obećana podrška za pokretanje Android aplikacija, prenosi The Verge.

Valja istaknuti i da je Microsoft nedavno objavio i minimalne hardverske zahtjeve za Windows 11, no također su otkrili da će ga se moći ručno instalirati pomoću učitavanja ISO datoteke i na nešto starija te nepodržana računala.

Više informacija o Windowsima 11 možete saznati u rujanskom Bugu.