Microsoftova aplikacija Office: svi programi na jednom mjestu

U Microsoftu su najavili novu aplikaciju koja će sve programe Office paketa i u njima otvorene dokumente donijeti na jedno mjesto, olakšavajući rad i snalaženje među njima

Sandro Vrbanus četvrtak, 20. prosinca 2018. u 19:51

Iz Microsofta su nas prije početka božićnih blagdana odlučili počastiti još jednom dodatnom aplikacijom koja će biti besplatna, i moguće vrlo korisna svima koji se svakodnevno služe njihovim uredskim paketima programa. Aplikacija jednostavno nazvana Office od sada je dostupna Windows Insiderima (u Fast ringu) i uskoro bi trebala biti lansirana i za sve ostale korisnike. Njezina namjena je objedinjavanje svih zadataka koji se obavljaju u Office paketu na jedno mjesto.

Do sada je Microsoft imao aplikaciju My Office koja je primarno služila za upravljanje pretplatom i korisničkim računima, a njezin će nasljednik imati daleko više funkcionalnosti. Office će tako omogućiti pojednostavljivanje rada u ovom uredskom paketu. Na jednom će mjestu tako biti moguće pokrenuti bilo koju Office aplikaciju, prebacivati među njima, otvarati sve nedavno korištene dokumente (bilo lokalne ili s oblaka), te obavljati pretraživanja.

Poslovnim bi korisnicima od pomoći moglo biti i što će na jednom mjestu vidjeti i sve promjene i aktivnosti koje su obavljali njihovi članovi tima, bez obzira rade li u Wordu, Excelu, PowerPointu ili nekom drugom programu.

Aplikacija Office bit će dostupna za preuzimanje putem Microsoft Storea, a korisnici postojeće My Office aplikacije dobit će je uskoro kroz redovnu nadogradnju. Office će moći preuzeti svi pretplatnici, bez obzira rade li na Office 365, Office 2019, Office 2016 ili pak Office Online paketu (naravno, samo na Windowsima 10).