OneDrive sigurnosne značajke sada su dostupne i Microsoft 365 Basic pretplatnicima

Značajke su dostupne bez dodatnih troškova, a dolaze uz postojećih 100 GB prostora za pohranu u oblaku, Outlook e-poštu bez oglasa i napredne sigurnosne značajke e-pošte

Tomislav Stanković petak, 29. ožujka 2024. u 12:29

Nove su značajke vezane uz otkrivanje i oporavak ransomwarea, prošireni osobni trezor, lozinkom zaštićene veze za dijeljenje koje ističu te izvanmrežne datoteke i mape u usluzi Microsoft 365 Basic.

Osim što služi kao mjesto za kopiranje datoteka OneDrive to želi činiti aktivno i na siguran način. Upravo zbog toga njihov će sustav nadzirati vaš račun u potrazi za znakovima aktivnosti ransomwarea o čemu će vas obavijestiti ako uoče potencijalnu prijetnju.

Uz obavijest ponudit će i opciju vraćanja datoteka prije uočenih ransomwarea aktivnosti.

Za veću sigurnost tu je Osobni trezor koji će uz pomoć dvofaktorske autentifikacije (2FA) osigurati da samo vi možete pristupiti svojim važnim datotekama. To je posebno korisno za "dokumente kao što su putovnice, porezne evidencije i financijski dokumenti".

I dok su pretplatnici usluge Microsoft 365 Basic u Osobni trezor do sada mogli spremiti samo 3 datoteke sada ondje mogu staviti koliko god datoteka žele sve do ograničenja od 100 GB za pohranu.

Kada je u pitanju potreba za dijeljenjem datoteka bilo da se radi o društvenim ili grupnim projektima, obiteljskim uspomenama ili osjetljivim dokumentima to će sada biti moguće putem linkova za dijeljenje zaštićenih lozinkom i s određenim vremenom dostupnosti.

Više o navedenim značajkama moguće je saznati na Microsoft OneDrive blogu.