ASRock Jupiter (A320) - mini PC s AMD Ryzen APU-ima

ASRock je unutar serije Jupiter predstavio novo mini računalo – Jupiter A320 koje se za razliku od ostatka serije temelji na AMD Ryzen APU-ima

Bojan Mušćet ponedjeljak, 13. siječnja 2020. u 06:00

ASRock u svojoj ponudi zadnjih godina ima i mini računala iz serije Jupiter. Do sada su se ova računala temeljila isključivo na Intelovim procesorima, a sada je tijekom CES 2020 sajma predstavljen i model koji se temelji na AMD Ryzen APU-ima do 65W.

Oznaka prvog AMD modela je Jupiter A320, a uz njega je predstavljena i odgovarajuća matična ploča – A320TM-ITX. Kućište ovog mini računala ima zapremninu od jedne litre, ali unatoč tome i sasvim dovoljno mjesta za ugradnju podatkovnih uređaja i oveći broj portova.

Unutar kućišta ima mjesta za ugradnju jednog M.2 SSD-a (2280) i jednog 2,5“ SATA uređaja (HDD ili SSD). Dodatni M.2 utor služi za opcionalnu ugradnju Wireless kartice. Računalo podržava dvokanalnu DDR4 memoriju SO-DIMM formata. Na stražnjem panelu kućišta nalaze se četiri USB 3.0 (Type-A) porta, te po jedan RJ45, HDMI, DisplayPort i naponski port.

Prednji panel nije ništa lošije opremljen – dva 3,5-milimetarska audio porta, dva USB-C i dva USB 3.0 (Type-A) porta. Naravno svoje mjesto na prednjem panelu našla je i tipka za uključivanje računala. Za sada nema informacija o vremenu dostupnosti na tržištu te cijeni.