ECS-ov single-board mini PC od 6 centimetara

Tajvanska tvrtka ECS predstavila je minijaturno single-board računalo čije dimenzije iznose 6 x 6 centimetara a temelji se na Intelovoj Gemini Lake platformi

Matija Pavlić srijeda, 13. lipnja 2018. u 06:00

Tajvanska tvrtka ECS već se godinama između ostalog bavi i proizvodnjom minijaturnih računala, a njihov najnoviji proizvod je specifično minijaturno single-board računalo s oznakom PB02CFMB koje se temelji na Intel Gemini Lake platformi.

Računalo podržava dvojezgrene Intelove Celeron N4000 i N4100 procesore, kao i četverojezgreni Pentium Silver N5000 procesor (svi s TDP-om od 6 W). Ono po čemu se ovo računalo ističe su njegove dimenzije koji su zaista minijaturne, dimenzije iznose 6 x 6 centimetara.

ECS ne spominje količinu RAM-a i interne memorije (najvjerojatnije 4 GB RAM-a i 64 GB eMMC interne memorije), a tu je i podrška za Bluetooth 4.2. ECS je pripremio i zasebni odvojivi modul kojim korisnici dobivaju i Ethernet priključak, podršku za Wi-Fi te USB i HDMI priključke.

Ovo računalo će navjerojatnije biti namijenjeno isključivo većim dobavljačima (poslovnim korisnicima), a ne kupcima koji žele po jedan primjerak ove ploče.