Intel Bean Canyon Lite NUC mini PC s Intelovim CPU-ima osme generacije

Intel je predstavio dva nova NUC mini PC-ja iz svoje Bean Canyon serije koji koriste dva dosad nenajavljena Intelova procesora osme generacije

Matija Pavlić ponedjeljak, 9. ožujka 2020. u 06:00

Intel je poprilično tiho predstavio dva nova člana svoje NUC serije mini PC-ja koji se temelje na dva dosad nenajavljena procesora osme generacije.

Dio su obitelji takozvanih Bean Canyon računala koji su se prvi put na tržištu pojavili tijekom 2018. godine, a nova dva modela bi trebali predstavljati početnu ili Lite ponudu spomenute serije s nešto slabijim CPU i GPU komponentama.

Spomenuti 14-nanometarski procesori osme generacije s TDP-om od 15 W vjerojatno spadaju u Kaby Lake Refresh seriju i to su Core i3-8140U (dvije CPU jezgre i četiri threada s baznom frekvencijom od 2,1 GHz i Turbo frekvencijom od 3,9 GHz) te Core i5-8260U (četiri CPU jezgre i osam threadova s baznom frekvencijom od 1,6 GHz i Turbo frekvencijom od 3,9 GHz).

Oba procesora imaju podršku za do maksimalno 64 GB DDR4-2400 RAM-a, Intelovu integriranu UHD 620 grafiku i do tri vanjska monitora koji se spajaju putem HDMI 2.0a, DisplayPort 1.2 i USB-C priključaka.

Internetska stranica Fanless Tech nagađa da su novi modeli iz Bean Canyon serije predstavljaju Intelov odgovor na nestašicu jeftinijih June Canyon NUC računala s Intel Gemini Lake 10 W procesora. Oba nova modela iz Bean Canyon serije na tržištu se očekuju s cijenom koja se kreće između 300 i 400 američkih dolara.