Satechi Type-C Aluminum Stand & Hub, dodatak uz kojeg Mac mini postaje mini radna stanica

Satechi je ovih dana predstavio posebno postolje za Mac mini koje dodavanjem portova ovo mini računalo pretvara u svojevrsnu radnu stanicu

Stjepan Bilić četvrtak, 21. studenog 2019. u 21:08

Mac mini se odlikuje malenim i zanimljivim dizajnom. Posljedica toga jest manji broj portova zbog čega vlasnici ono Appleovog mini računala često moraju posegnuti za različitim adapterima koji im ih nadomještaju. Time, zamisao Mac minija, kao malenog i urednog, računala pada u vodu, a sve zbog dodatnih kabela zbog maloprije spomenutih adaptera.

Kako bi tomu stao na kraj, a ujedno i vlasnicima ovog računala osigurao potrebne portove Satechi je osmislio i na kraju proizveo prikladno kućište za Mac mini koje ponovno uvodi reda na stolu – Type-C Aluminum Stand & Hub.

Postolje je zamišljeno tako da se Mac mini postavi na njega i poveže kratkim USB-C kabelom kako bi dodatni portovi postali funkcionalni. Kako se postolje s računalom povezuje sa stražnje strane, dodatni kabel nije izravno vidljiv.

Svi portovi koje donosi Type-C Aluminum Stand & Hub postolje nalaze se s prednje strane kućišta, a riječ je o tri USB 3.0 Type-A porta (5 Gbps), jednom USB Type-C portu (5 Gbps) te jednom 3,5-milimetarskom audio portu i čitaču microSD i SD memorijskih kartica (104 Mbps). Proizvođač je mislio i na potrebe hlađenja za što je ugradio proreze kroz kojeg topli zrak izlazi van.

Postolje Satechi Type-C Aluminum Stand & Hub kompatibilno je s Mac minijem iz 2018. i kasnijim modelima, stoji 79,99 USD i pokriveno je jednogodišnjim jamstvom. Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.