Appleova aplikacija za klasičnu glazbu od sada dostupna i na Androidu

Aplikacija Apple Music Classical dobila je svoju verziju za Android, prije izlaska službene inačice za iPad i Mac

Matej Markovinović srijeda, 31. svibnja 2023. u 20:10
📷 Foto: Unsplash, Stefany Andrade
Foto: Unsplash, Stefany Andrade

Apple je krajem ožujka izdao Apple Music Classical, samostalnu aplikaciju namijenjenu ljubiteljima klasične glazbe, koju od sada mogu koristiti i korisnici Androida s pretplatom na Apple Music.

Kao što smo pisali ovoga ožujka, Apple Music Classical podržava reprodukciju u Spatial Audio standardu te kvalitetu zapisa do 192 kHz, što bi trebalo goditi i korisnicima s najzahtjevnijim sluhom. Aplikacija nudi katalog od preko pet milijuna skladbi, stoga svaki ljubitelj klasične glazbe može pronaći što mu odgovara.

Apple Music Classical.  📷 Foto: Google Play Store
Apple Music Classical. Foto: Google Play Store

Sučelje je vrlo jednostavno te podsjeća na standardni Apple Music. Pretraga je moguća po skladatelju, nazivu ili nadimku djela, ali i prema žanru, dirigentu i izvođačima. Zanimljivo je, također, da je Apple izbacio inačicu aplikacije za Android prije nego što je ona postala dostupna na iPadu i Macu.

No, kako prenosi 9to5Mac, ta odluka i nije toliko neobična, jer se Apple Music Classical temelji na Primephonicu, aplikaciji koja je već bila dostupna na Androidu, a koju je tehnološki gigant iz Cupertina preuzeo 2021. godine.