Google Pay dostupan i klijentima Zagrebačke banke

ZaBa je počela mijenjati svoje debitne Maestro kartice Visom, a istodobno s tom promjenom ukida se dosadašnja funkcionalnost m-novčanika i prelazi se na Googleov sustav mobilnih digitalnih plaćanja

Sandro Vrbanus srijeda, 2. lipnja 2021. u 13:13

Zagrebačka banka u ožujku ove godine obavijestila je svoje klijente kako je odabrala Visu kao novi i jedini brend svojih debitnih kartica. Zbog toga će do polovine kolovoza ove godine svima koji koriste Maestro kartice debitne poslati nove, debitne kartice kartičarske kuće Visa. Oni koji je prime, morat će je samo aktivirati unutar mobilne aplikacije i nova će Visa biti spremna za korištenje.

Podržavat će, kao uostalom sve kartice nove generacije, beskontaktno plaćanje (bez unosa PIN-a do iznosa od 250 kuna, kao i do sada), a na novim karticama će biti omogućeno i spajanje s postojećim MultiPlusCard programom vjernosti – sve, dakle, ostaje isto kao i s Maestro karticama. No, u segmentu mobilnog plaćanja dolazi do promjene.

Google Pay umjesto m-novčanika

Osim navedene promjene, Zagrebačka banka ovih dana klijentima dojavljuje kako uvodi još jedan novitet. Umjesto funkcionalnosti poznate kao m-novčanik podržan će biti Google Pay. Usluga m-novčanik bila je dostupna korisnicima Android uređaja protekle dvije godine, a omogućavala je plaćanje na prodajnim mjestima samo prislanjanjem mobitela na POS uređaj. Podržavala je njihove beskontaktne Mastercard i Maestro kartice.

Umjesto vlastitog rješenja Zagrebačka banka od sada će se okrenuti onom globalnom, Googleovom. Od 16. lipnja, dakle, vlasnici Android uređaja koji na njima koriste m-Zabu, svoje će kartice moći dodati u sustav Google Pay i njime provoditi digitalna plaćanja gdje god je on podržan.

Iz ZaBe za sada još ne spominju mogućnosti korištenja sustava Apple Pay.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi