Pokrenut Bug Bounty program za StopCovid, francusku aplikaciju za praćenje zaraze koronavirusom

Francuska službena aplikacija za praćenje zaraženih koronavirusom, StopCovid, dobila je vlastiti Bug Bounty program na Yes We Hack platformi kroz koju će sigurnosne propuste tražiti više od 15 tisuća etičkih hakera

Stjepan Bilić četvrtak, 4. lipnja 2020. u 09:30

StopCovid francuska je službena aplikacija za praćenje zaraženih s koronavirusom putem mobilnih uređaja. U srijedu 3. lipnja 2020. godine platforma YesWeHack objavila je kako je službeno započeo Bug Bounty program za StopCovid.

YesWeHack platforma ima više od 15 tisuća članova, etičkih hakera u više od 120 zemalja svijeta, koji će raditi na otkrivanju sigurnosnih propusta. Prije nego što je Bug Bounty program javno pokrenut tim od 35 europskih etičkih hakera je tjedan dana pregledavao sve komponente aplikacije. Prema dostupnim podacima do sada je prikupljeno 18 izvještaja koji se još uvijek istražuju.

Nagrade za StopCovid Bug Bounty program su više-manje simbolične i ne nagrađuju se velikim iznosima kao što čine tehnološke tvrtke Facebook, Google, Apple, Microsoft i druge. Za otkrivanje sigurnosnog propusta male ili srednje razine pronalazač će dobiti tek specijalno dizajniranu majicu, za otkrivanje sigurnosnog propusta visoke razine predviđeni su iznosi do 750 eura, a za one najviše iznosi do 2.000 eura.

Zadnja nadogradnja aplikacije s najnovijim promjenama nosi datum 28. svibnja 2020. godine, a na trgovinama mobilnih aplikacije za Android i iOS uređaje je službeno dostupna od 2. lipnja 2020. Više informacija o YesWeHack platformi možete saznati ovdje, a o prijavljenim bugovima na Gitlabovom trackeru.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


Bookshelf stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE1 ACTIVE

2 x 50W s integriranim A/B pojačalom, čista keramičko aluminijska konus tehnologija, WDT valovod za poboljšanu pokrivenost prostorija, podesivi bas i visoki tonovi, 40Hz-25kHz.

9.899 kn Kupi

Bežični HiFi zvučnici

KEF LSX

Apple Airplay 2, Spotify Connect, Tidal, DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, KEF Control aplikacija, Uni-Q driveri, 48kHz/24bit, 59Hz - 28kHz .

8.999 kn Kupi