Samouništavajuće poruke uskoro bi mogle stići na WhatsApp

Čini se kako bi WhatsApp konačno mogao dobiti samouništavajuće poruke – u novoj beti aplikacije ista je dostupna i unutar pojedinačnih razgovora

Stjepan Bilić utorak, 17. ožujka 2020. u 06:00

WhatsApp već neko vrijeme radi na implementaciji samouništavajućih poruka. Ova značajka primijećena će najprije krajem prošle godine, točnije početkom listopada, da bi se krajem prosinca doznalo kako će ta opcija biti dostupna samo za grupne chatove.

No, čini se kako će samouništavajue poruke na kraju moći koristi svi – i oni koji tipkaju u grupama, i oni koji radije tipkaju jedan na jedan. WhatsApp je spomenutu opciju najprije nazvao „Disappering Messages“, da bi joj naziv kasnije promijenio u "Delete messages".

Internetska stranica WABetaInfo ovog je puta otkrila kako je WhatsApp ponovno počeo testirati samouništavajuće poruke za pojedinačne chatove s novim betama – 2.20.83 i 2.20.84. Nažalost, iste još nisu dostupne svim korisnicima beta inačice aplikacije, već samo pojedinim korisnicima kojima je WhatsApp to dozvolio, odnosno omogućio na serverskoj strani aplikacije.

Što se vremena tiče, WhatsApp i dalje nudi određivanje vremena za brisanje poruke od 1 sata, dana, tjedna, mjeseca do čak jedne godine. No, vjerujemo da bi mnogima puno zanimljivija opcija bila – brisanje odmah po čitanju poruke. Ista za sada čini se nije u planu.

Kada se pošalje poruka s rokom trajanja pored vremena primitka pojavi se ikona sata čime se sugovorniku daje do znanja kako će ista s vremenom nestati.