Samsung najavio AI platformu za personalizirano planiranje obroka

Platforma Samsung Food će ponuditi više od 160.000 recepata, djelujući kao personalizirani pomoćnik koji pomaže otkriti nova jela, izraditi prilagođene planove obroka i naručiti sastojke online

Tomislav Stanković subota, 2. rujna 2023. u 14:20

Korisnici putem platforme mogu tražiti recepte, kreirati popise za kupovinu, kreirati planove obroka i pratiti kreatore koji objavljuju vlastite recepte.

Prilikom kreiranja recepata istovremeno je moguće kreirati pripadajući popis za kupovinu. U odabranim zemljama će tako biti moguće direktno naručiti sastojke s te liste jer će platforma biti povezana s lokalnim e-trgovinama.

Samsung je ovu platformu, koja će biti dostupna na 8 jezika u 104 zemlje diljem svijeta, povezao sa svojim asortimanom hladnjaka Bespoke što će korisnicima omogućiti da pristupe aplikaciji za planiranje obroka i na zaslonu hladnjaka povezanog s internetom.

Kroz značajku "Food AI", koja je predstavljena davne 2020. godine, platforma će korisnicima predlagati obroke na temelju njihovih preferencija i sezonalnosti hrane.

„Povezivanjem digitalnih uređaja i mobilnih uređaja u Samsungovom ekosustavu i pomaganjem korisnicima od popisa za kupnju do tanjura, Samsung Food koristi napredne mogućnosti umjetne inteligencije za isporuku visoko personaliziranog, sveobuhvatnog iskustva s hranom kojim korisnici mogu upravljati izravno sa svojih dlanova.”, izjavio je Chanwoo Park, izvršni potpredsjednik i voditelj Service Biz grupe za digitalne uređaje u Samsungu u objavi za medije.

Aplikaciju je moguće preuzeti na Apple App Storeu, Google Play Storeu i Galaxy Storeu. Također, dostupna je i kao Google Chrome proširenje.