Tinder testira značajku odabira fotografija pomoću umjetne inteligencije

Nova bi značajka pomoću umjetne inteligencije "pregledala" korisnikov foto album i odabrala pet fotografija koje ga najbolje predstavljaju

Tomislav Stanković ponedjeljak, 7. kolovoza 2023. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Prilikom kreiranja profila i želje za što bržim upoznavanjem nove osobe korisnici često zapnu na prvom koraku, a to je odabir najbolje fotografije.

Kako bi stvorili nova iskustva i olakšali korisnicima proces kreiranja profila iz Tindera su odlučili iskoristiti umjetnu inteligenciju koja će posao obaviti umjesto korisnika.

Bernard Kim, Match Group direktor, za TechCrunch, objašnjava da značajka odabira fotografija koju pokreće umjetna inteligencija ima za cilj eliminirati probleme pri pronalaženju slika i pomoći u izgradnji profila koji točno predstavlja korisnike

Umjetna inteligencija na Tinderu

Osim odabira najboljih fotografija, Match Group testira i druge značajke koje planira uvesti na Tinderu u nadolazećim mjesecima.

Radi se o automatskom kreiranju sažetaka sadržaja tj. opisa profila s čime korisnici znaju imati čak i više problema nego s odabirom fotografija.

Ipak, Match Group želi biti oprezan u svom pristupu korištenja umjetne inteligencije pri upravljanju korisničkim sadržajem. "Moramo biti jako pažljivi kako bismo bili sigurni da ispravno razmišljamo o autentičnosti, etičkim i privatnim pitanjima", rekao je Kim.