Uz Google Maps moći ćete izbjeći blagdanske gužve u gradu

Bilo da je riječ o blagdanskoj kupovini, raznim adventskim događajima i sajmovima ili najobičnijem odlasku na večeru – ako to želite obaviti mimo velikih okupljanja, Google Maps bit će od pomoći

Sandro Vrbanus četvrtak, 18. studenog 2021. u 10:11

Novo ažuriranje mobilne aplikacije Google Maps, koje će biti pušteno u globalnu distribuciju ovih dana, omogućit će korisnicima da unaprijed vide mjesta u gradu na kojima se okuplja veći broj ljudi. Funkcija, kako su je objasnili iz Googlea, radi otprilike kao i sustav koji upozorava na gužve i zastoje na cestama. Primijeti li okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu, na mapi će označiti to područje kao "Busy area".

Zaobiđite popularna mjesta

Iz Googlea kažu da je nova funkcionalnost njihovog popularnog kartografskog servisa namijenjena svima koji u ovo predblagdansko (a, napomenimo, i pandemijsko) vrijeme žele otići na kakav blagdanski sajam, advent u gradu i slično, a ne žele pritom upasti u gužvu i biti u blizini većeg broja ljudi.

Svaka točka označena kao "trenutačna gužva" može se dodirnuti na ekranu, a time će se dobiti i detaljan pregled tipičnih gužvi za to područje – pa oni koji baš imaju želju otići tamo, mogu odabrati vrijeme u kojem se na odabranom mjestu nalazi najmanje ljudi.

Ova opcija unutar Google Mapsa nadograđuje se na već postojeću, koja je prilikom pretraživanja raznih trgovina, restorana ili trgovačkih centara prikazivala koliko su oni u određenom trenutku popunjeni, kao i koliko su obično popularni tijekom dana ili tjedna. Sada, dakle, ista opcija vrijedi i za obične gradske ulice.

Kao što smo spomenuli, Google najavljuje da će stvaranje gužvi funkcionirati za cijeli svijet, a aktivirat će se upravo prije nadolazećih blagdana i sezone sajmova, kupovine i adventskih događaja na otvorenom.

Kao što smo spomenuli, Google najavljuje da će stvaranje gužvi funkcionirati za cijeli svijet, na Androidu i iOS-u, a aktivirat će se upravo prije nadolazećih blagdana i sezone sajmova, kupovine i adventskih događaja na otvorenom.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi