Uz Google Maps moći ćete izbjeći blagdanske gužve u gradu

Bilo da je riječ o blagdanskoj kupovini, raznim adventskim događajima i sajmovima ili najobičnijem odlasku na večeru – ako to želite obaviti mimo velikih okupljanja, Google Maps bit će od pomoći

Sandro Vrbanus četvrtak, 18. studenog 2021. u 10:11

Novo ažuriranje mobilne aplikacije Google Maps, koje će biti pušteno u globalnu distribuciju ovih dana, omogućit će korisnicima da unaprijed vide mjesta u gradu na kojima se okuplja veći broj ljudi. Funkcija, kako su je objasnili iz Googlea, radi otprilike kao i sustav koji upozorava na gužve i zastoje na cestama. Primijeti li okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu, na mapi će označiti to područje kao "Busy area".

Zaobiđite popularna mjesta

Iz Googlea kažu da je nova funkcionalnost njihovog popularnog kartografskog servisa namijenjena svima koji u ovo predblagdansko (a, napomenimo, i pandemijsko) vrijeme žele otići na kakav blagdanski sajam, advent u gradu i slično, a ne žele pritom upasti u gužvu i biti u blizini većeg broja ljudi.

Svaka točka označena kao "trenutačna gužva" može se dodirnuti na ekranu, a time će se dobiti i detaljan pregled tipičnih gužvi za to područje – pa oni koji baš imaju želju otići tamo, mogu odabrati vrijeme u kojem se na odabranom mjestu nalazi najmanje ljudi.

Ova opcija unutar Google Mapsa nadograđuje se na već postojeću, koja je prilikom pretraživanja raznih trgovina, restorana ili trgovačkih centara prikazivala koliko su oni u određenom trenutku popunjeni, kao i koliko su obično popularni tijekom dana ili tjedna. Sada, dakle, ista opcija vrijedi i za obične gradske ulice.

Kao što smo spomenuli, Google najavljuje da će stvaranje gužvi funkcionirati za cijeli svijet, a aktivirat će se upravo prije nadolazećih blagdana i sezone sajmova, kupovine i adventskih događaja na otvorenom.

Kao što smo spomenuli, Google najavljuje da će stvaranje gužvi funkcionirati za cijeli svijet, na Androidu i iOS-u, a aktivirat će se upravo prije nadolazećih blagdana i sezone sajmova, kupovine i adventskih događaja na otvorenom.