WhatsApp uskoro ukida podršku za starije uređaje, prvi na redu je Windows Phone

Nedavni sigurnosni propust na WhatsAppu podsjetio je korisnike na važnost ažuriranja mobilnih aplikacija, ali i da WhatsApp uskoro za neke starije operacijske sustave ukida daljnju podršku

Stjepan Bilić petak, 22. studenog 2019. u 06:00

WhatsApp je u zadnje vrijeme imao par nezgodnih situacija u kojima je bila narušena privatnost i sigurnost korisnika. Srećom, iz tvrtke su brzo reagirali i zakrpali pronađene propuste na većini podržanih platformi. Kažemo na većini, jer je WhatsApp za Windows Phone ostao nezakrpan.

Razlog tomu nije nemogućnost ispravljanja propusta već skorašnji kraj podrške za tu platformu. U donošenju takve odluke je zasigurno pripomogao i mali broj korisnika zbog čega je na kraju odlučeno da ne vrijedi trošiti resurse tvrtke na ispravljanje propusta.

Korisnici koji još uvijek koriste pametne telefone s Windows Phone platformom podršku za WhatsApp izgubit će sa zadnjim danom ove godine, dakle s 31. prosincem 2019. godine. Malo bolje će proći korisnici uređaja sa starijim Android i iOS platformama. Korisnicima koji još uvijek imaju telefone s Androidom 2.3.7 ili iOS-om 7 WhatsApp će nastaviti pružati podršku do 1. veljače 2020. godine.

Korisnici navedenih platformi ako žele nastaviti koristiti WhatsApp morat će nabaviti novije uređaje, ili pronaći neku alternativnu aplikaciju kao zamjenu za WhatsApp.