WhatsApp uveo dugo očekivanu značajku za povećanje privatnosti korisnika

Uz mogućnost da sakriju profilnu sliku, informacije kada su zadnji put bili online te status od svih, korisnici WhatsAppa sada će ih moći sakriti od pojedinih kontakata

Matej Markovinović nedjelja, 19. lipnja 2022. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

WhatsApp je još u studenom prošle godine počeo s testiranjem nove značajke za privatnost, koja omogućuje korisnicima da sakriju svoje fotografije profila, informaciju kada su posljednji put bili na mreži te status od pojedinih kontakata.

Ta je značajka bila dostupna samo beta testerima, sve do petka, kada ju je WhatsApp odlučio predstaviti svim korisnicima popularne aplikacije za komunikaciju.

Naime, kako prenosi GSM Arena, korisnici su do sad za fotografije profila, informacije kada su posljednji put bili na mreži te status, mogli odabrati da ih vide svi, njihovi kontakti ili pak nitko. Nova značajka sada dodaje novu opciju My contacts except... (Moji kontakti, osim…), koja još više ograničava vidljivost privatnih informacija.

Drugim riječima, ako korisnik odabere tu, novododanu opciju, moći će postaviti da svi vide njegovu profilnu sliku, status i kada je posljednji put koristio WhatsAppu, osim određenih kontakata. Za uključivanje te značajke, potrebno je otići u postavke aplikacije, kliknuti na račun te naposljetku izbornik za privatnost.