Garmin na tržište dovodi tri nova ručna GPS uređaja

GPSMAP 67 serija te eTrex SE, mogu koristiti Garminovu Explore aplikaciju, koja omogućuje korisnicima postavljanje rute bez Wi-Fi ili mobilne mreže

Bug.hr srijeda, 15. ožujka 2023. u 06:00
Garmin GPSMAP 67 i 67i, eTrex SE 📷 Foto: Garmin
Garmin GPSMAP 67 i 67i, eTrex SE Foto: Garmin

Garmin je ovoga tjedna proširio ponudu novim GPS ručnim uređajima. Riječ je, naime, o dva modela iz GPSMAP 67 serije koji se mogu pohvaliti modernijim dizajnom zaslona u boji te eTrex SE uređajem koji je napravljen kako bi izdržao ekstremne uvjete.

GPSMAP 67 serija

Nova GPSMAP 67 serija uključuje dva ručna GPS uređaja, 67 i 67i, koji dolaze s 3-inčnim zaslonom u boji, čitljivim na sunčevoj svjetlosti. Oba su pogonjena unutarnjim litij-ionskim baterijama s do deklariranih 180 sati u standardnom načinu rada i do 840 sati u ekspedicijskom načinu.

Uz to, oba modela imaju pristup unaprijed učitanoj karti TopoActive Europe i mapiranju, pregled satelitske slika te navigaciju s višepojasnom GNSS podrškom i senzorima za istraživanje. GPSMAP 67 i 67i sadrže troosni kompas i barometrijski visinometar, koji nudi očitavanje visina te trenutni tlak zraka.

GPSMAP 67i sadrži INReach tehnologiju, koja korisnicima omogućuje dvosmjerno slanje poruka i praćenje lokacije putem 100-postotne globalne satelitske mreže Iridium. Tu je i mogućnost SOS pozivanja Garminovog centra za hitne slučajeve, koji radi od 0 do 24, a koji može pomoći u ekstremnim situacijama u kojima je potrebno spašavanje.

Za INReach tehnologiju potrebna je pretplata, o kojoj više možete saznati na sljedećoj poveznici.

📷 Foto: Garmin
Foto: Garmin

eTrex SE

eTrex SE najnovija je iteracija u Garminovoj najdugovječnijoj liniji izdžljivih GPS uređaja, koja, prema navodima proizvođača, pruža do 168 sati baterije u standardnom načinu rada te čak do 1.800 sati u ekspedicijskom načinu s dvije AA baterije.

Ovaj se uređaj može pohvaliti 2,2-inčnim zaslonom visokog kontrasta, na kojem je moguće pregledati putne točke, pratiti lokaciju i kretanje po stazi. Kako bi bio izdržljiv, eTrex SE ima Ipx7 certifikat.

Sva tri uređaja mogu koristiti aplikaciju Garmin Explore te Geocaching Live za mobilna ažuriranja i sinkronizaciju. Aplikacija, također, omogućuje korisnicima da učitaju rute i putne točke na svoj GPS uređaj bez Wi-Fi ili mobilne mreže.

GPSMAP 67 dolazi s preporučenom maloprodajnom cijenom od 549,99 eura, dok je GPSMAP 67i s cijenom od 649,99 eura ponešto skuplji.

S druge strane, za eTrex SE bit će potrebno izdvojiti 179,99 eura.