Honor predstavio Gamepad za pametne telefone

Honor je na ovogodišnjem sajmu Gamescom predstavio Gamepad za pametne telefone koji će olakšati gaming na tim uređajima

Stjepan Bilić četvrtak, 22. kolovoza 2019. u 06:00

Gamescom 2019 je u tijeku, a jedan od izlagača je i Honor. Ova kineska tvrtka iskoristila je sajam kako bi predstavila dodatak za pametne telefone – Gamepad.

Kako sam naziv otkiva radi se o dodatku koji će mobilnim gamerima olakšati gaming na pametnim telefonima, omogućivši im da umjesto tapkanjem po zaslonu igrom upravljaju preko tipki i analogne palice (joysticka).

Iako Gamepad dolazi iz Honorove tvornice, isti nije vezan isključivo za njihove telefone, ili za telefone krovne tvrtke Huawei. Gamepad može se koristi i na pametnim telefonima drugih proizvođača. Dizajn je poprilično jednostavan, spaja se preko Bluetootha te se sastoji od šest tipki (četiri glavne i dvije dodatne) i jedne analogne palice. Gamepad se može priključiti s lijeve ili desne stane telefona, ovisno o želji igrača.

Honor je tijekom predstavljanja naveo kako se 18% njihovih korisnika izjašnjava za gamere, pa je i to jedan od razloga zašto su odlučili kreirati Gamepad. Ovaj zanimljivi dodatak kompatibilan je s većinom dostupnih igraćih naslova, a podržava i rekonfiguraciju tipki ukoliko za tim pokaže potreba.

Kako tijekom korištenja ne bi trošio bateriju uređaja na kojeg je spojen Honor mu je dodao i vlastitu bateriju od 400 mAh. Jednom kada se isprazni Gamepad se može nastaviti koristiti dalje pod uvjetom da se koristi na uređajima novijeg datuma. Naime, za punjene baterije koristi USB-C port kojeg na starijim uređajima nema. U trgovinama bi se trebao pojaviti do kraja godine po za sada ne poznatoj cijeni.