Opera stiže u novoj inačici za Android uređaje

Opera u svojoj novoj inačici preglednika za Android uređaje donosi novine kao što je poboljšani reader mode te bolje upravljanje zatvorenim karticama

Matija Pavlić petak, 14. veljače 2020. u 13:00

Opera je predstavila novu inačicu svojeg internetskog preglednika u ovom slučaju namijenjenu Android mobilnim uređajima.

Nova Opera 56 donosi poboljšanu opciju čitanja (reader mode), a može se aktivirati putem posebnog gumba koji se nalazi na adresnoj traci te na kompatibilnim stranicama omogućuje jednostavnije praćenje sadržaja stranice bez potencijalno nametljivog sadržaja.

Novina je i mogućnost personalizacije adresne trake odnosno gumbiju koji se nalaze s desne strane same adresne trake. Poboljšana je i pojednostavljena mogućnost vraćanja već ugašenih kartica (tabova).

Tabovi koji su bili zatvoreni predstavljaju se po kronološkom rasporedu što olakšava pronalazak željene prethodno zatvorene kartice.

Kao i obično tu su i ispravci bugova te poboljšanja što se tiče performansi te stabilnosti. Preglednik se može preuzeti putem službene Google Play trgovine aplikacija.