Širi se nova SMS prevara, poslano je i upozorenje iz Hrvatskog Telekoma

Prevare ovakvog tipa nisu rijetka pojava, a često na njih 'nasjednu' starije osobe, pa ih se upozorava da pripaze

Matej Markovinović srijeda, 7. srpnja 2021. u 21:39

Mnogi su ljudi prijavili novi pokušaj prevare koji se širi SMS porukama. Naime, riječ je o poruci u kojoj piše da imate jednu govornu poštu, uz koju je navedena i poveznica za preuzimanje aplikacije, koju je gotovo nemoguće deinstalirati.

Kako se navodi u komentarima na Redditu, kad se otvori poveznica stoji obavijest da je dobivena govorna pošta visoke kvalitete te da se kao takva može poslušati isključivo preko aplikacije koju morate preuzeti.

Upozorenje korisnicima objavio je i Hrvatski Telekom na svom službenom Facebook računu.

"Ovih dana uočen je novi virus koji se širi SMS porukama, a sadržaj mu je najčešće: 'Imate 1 novu govornu poštu. Za detalje posjetite...'. U nastavku poruke je štetan link. Klikom na taj link aktivira se virus koji uređaj onesposobi, a poruke istoga sadržaja započne slati na kontakte iz preuzetog uređaja", napisali su u objavi.

Foto: Facebook/Screenshot
Foto: Facebook/Screenshot

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi