Širi se nova SMS prevara, poslano je i upozorenje iz Hrvatskog Telekoma

Prevare ovakvog tipa nisu rijetka pojava, a često na njih 'nasjednu' starije osobe, pa ih se upozorava da pripaze

Matej Markovinović srijeda, 7. srpnja 2021. u 21:39

Mnogi su ljudi prijavili novi pokušaj prevare koji se širi SMS porukama. Naime, riječ je o poruci u kojoj piše da imate jednu govornu poštu, uz koju je navedena i poveznica za preuzimanje aplikacije, koju je gotovo nemoguće deinstalirati.

Kako se navodi u komentarima na Redditu, kad se otvori poveznica stoji obavijest da je dobivena govorna pošta visoke kvalitete te da se kao takva može poslušati isključivo preko aplikacije koju morate preuzeti.

Upozorenje korisnicima objavio je i Hrvatski Telekom na svom službenom Facebook računu.

"Ovih dana uočen je novi virus koji se širi SMS porukama, a sadržaj mu je najčešće: 'Imate 1 novu govornu poštu. Za detalje posjetite...'. U nastavku poruke je štetan link. Klikom na taj link aktivira se virus koji uređaj onesposobi, a poruke istoga sadržaja započne slati na kontakte iz preuzetog uređaja", napisali su u objavi.

Foto: Facebook/Screenshot
Foto: Facebook/Screenshot

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi