Apple će navodno predstaviti iPhone skuplji od Pro Max modela

iPhone Ultra trebao bi biti jači od oba Pro modela, što će se svakako odraziti i na cijeni. Prema navodima Marka Gurmana, bit će najskuplji iPhone do sada, a upravo na to Apple i cilja

Matej Markovinović ponedjeljak, 6. veljače 2023. u 12:18
📷 Foto: Salman Majeed, Unsplash
Foto: Salman Majeed, Unsplash

Iako je za iPhone Pro Max već potrebno izdvojiti poveću količinu novca, čini se da Apple traži nove načine kako još više povisiti cijenu njihovih mobitela. Rješenje za to je izbacivanje iPhonea jačeg od oba Pro modela, što tehnološki gigant iz Cupertina upravo i – razmatra.

Naime, kako u svom Power On biltenu navodi Bloombergov reporter i dugogodišnji Appleov analitičar, Mark Gurman, iPhone Ultra trebao bi biti Appleov najjači mobitel do sada te bi se trebao postaviti iznad Pro i Pro Max modela, kako po cijeni, tako i po performansama.  

„Apple je interno raspravljao o dodavanju iPhonea više klase na vrh svoje linije pametnih telefona. No, umjesto preimenovanja Pro Maxa u 'Ultra', Apple bi mogao dodati još jači iPhone iznad oba Pro modela. Interno, tvrtka je raspravljala o tome da učini upravo to 2024. godine“, tvrdi Gurman.

Appleov analitičar nije točno siguran koje će novitete donijeti iPhone Ultra, ali nagađa da bi to mogao biti veći zaslon, poboljšane kamere te još jači SoC. Iako se prije „šuškalo“ da bi moglo biti riječ o sklopivom mobitelu, Gurman vjeruje kako to ipak neće biti slučaj.

Podsjetimo, Gurman je u rujnu prošle godine najavio da će Apple uvesti novi način imenovanja iPhone 15 serije mobitela. Prema njegovim tadašnjim informacijama, to bi značilo da će nadolazeći Pro Max modeli postati Ultra. No, ako se nova Gurmanova prognoza ostvari, iPhone Pro Max i dalje će postojati, ali više neće biti Appleova perjanica.