Asus ROG Phone 2 stiže krajem srpnja

Asus će krajem idućeg mjeseca predstaviti nasljednika svog gamerskog mobitela ROG Phone, dvojka će imati brži SoC, više memorije i stići će u dvije inačice

Stjepan Bilić četvrtak, 20. lipnja 2019. u 07:00

Asus je kineskim medijima otkrio kako će nasljednik ROG Phonea stići mjesec dana kasnije u odnosu na original iz 2018. godine. Podsjetimo, Asus je svoj prvi gamerski mobitel predstavio početkom lipnja 2018. godine, ususret Computex sajma.

U to vrijeme radilo se o najsnažnijem gamerskom mobitelu – imao je tada najnoviji Snapdragon 845 čip koji je dodatno bi klokan na 2,94 MHz, odnosno na 200 MHz više u odnosu na službenu brzinu. također imao je i 8 GB RAM-a te 512 GB skladišnog prostora. No vrijeme brzo leti, tehnologije svakim danom postaju bolje, a nekadašnje zvijeri od mobitela istom brzinom zastarijevaju, barem na papiru.

Kako bi ostao u trendu, Asus će ove godine predstaviti ROG Phone 2 koji će u odnosu na prethodnika donijeti osjetna poboljšanja. Za početak, noviji SoC – Snapdragon 855 za koje se trenutno ne zna hoće li biti dodatno uštimavan kako bi i ovog puta radio brže u odnosu na Snapdragon 855 iz konkurentskih uređaja.

Očekuje se kako će ROG Phone 2 dobiti i bolji zaslon, koji će za razliku od originala sadržaj na zaslonu osvježavati brzinom od 120 Hz. ROG Phone je to činio, i još uvijek čini brzinom od 90 Hz. Također se spominje i veća količina RAM-a, čak 12 GB. Moćniji hardver zahtijevat će i bolje hlađenje pa će tog dana Asus zasigurno predstaviti i noviju inačicu GameCool System (sastoji se od bakrenog raspršivača topline i parne 3D komore) i AeroActive Cooler (dodatni sustav hlađenja koji se montira izvana, na stražnju stranu kućišta, a koji ima vlastiti aktivni cooler) tehnologija.

Za sada nema previše poznatih informacija o uređaju, za se tek datum i mjesto predstavljanja te cijena na pojedinim tržištima. ROG Phone 2 stiže 23. srpnja 2019. godine, bit će predstavljen na posebnom događaju u Kini, točnije Pekingu, te će stići u dva različita modela. Cijena osnovnog modela prema izvoru bit će oko 570 eura.

Novo predstavljanje održat će se i par dana kasnije, 1. kolovoza 2019.,tijekom ChinaJoy 2019 sajma koje će ove godine ugostiti oko 400.000 eSports igrača.