Asusov novi gamerski ROG smartphone stiže u trećem kvartalu

Internetska stranica Digitimes navodi kako Asus namjerava svoj ROG gamerski pametni telefon druge generacije predstaviti u trećem kvartalu ove godine

Matija Pavlić srijeda, 10. travnja 2019. u 06:00

Tvrtka Asus već radi na nasljedniku svojeg prvog gamerskog ROG pametnog telefona. Prema pisanju internetske stranice Digitimes, ROG pametni telefon druge generacije bi na tržištu trebao biti dostupan u trećem kvartalu ove godine.

U odnosu na ROG telefon prve generacije, njegov nasljednik će biti snažno reklamiran na brzorastućem kineskom tržištu, u tu svrhu Asus je ostvario suradnju s kineskom tvrtkom Tencent koja će biti Asusov oglašivački partner za novi ROG mobilni uređaj.

Druga generacija ROG telefona dio je Asusove nove poslovne strategije koja je predstavljena u prosincu 2018. godine čiji je cilj smanjivanje gubitaka o odjelu za mobilne uređaje. Tvrtka bi se u idućim godinama trebala usredotočiti sektor high-end i gamerskih pametnih telefona. Digitimes ne navodi moguće značajke novog ROG pametnog telefona.

Asus ROG pametni telefon prve generacije sadržavao je 6-inčni AMOLED zaslon s rezolucijom od 2160 x 1080 piksela, Snapdragon 845 čip, 8 GB RAM-a, bateriju od 4000 mAh, dvostruku stražnju kameru te posebni sustav hlađenja GameCool.