Galaxy Fold 2 navodno stiže u drugom kvartalu

Ovih dana ima dosta informacija o novim Galaxy telefonima, najnovije tiču se modela Fold 2 koji bi na tržište mogao stići u drugom kvartalu 2020. godine

Stjepan Bilić nedjelja, 26. siječnja 2020. u 06:00

Samsung polako završava sve pripreme oko predstojećeg UNPACKED 2020 događaja kojeg će održati 11. veljače 2020. godine. Podsjetimo, tog dana nakon dužeg vremena raznih glasina konačno će biti sve otkriveno vezano uz telefone iz serije Galaxy S20, a navodno i o telefonu Galaxy Z Flip koji bi tog dana također trebao biti predstavljen.

I dok će telefoni iz serije Galaxy S20 biti tradicionalnog, nesavitljivog dizajna, Galaxy Z Flip će imati modernije, savitljivo kućište i zaslon. No to smo vam do sada već u više navrata otkrili pa nema potrebe se ponavljati. Sve dosadašnje informacije o navedenim uređajima možete proučiti na klikom na neku od gornjih poveznica.

Ovog puta ćemo se bazirati na Galaxy Fold 2, još jedan savitljivi telefon kojeg Samsung ove godine namjerava uvesti u svoju ponudu. Fold 2 trebao bi ispraviti sve nedostatke svog prethodnika koji je prvi sa Samsungove strane probio led po pitanju telefona sa savitljivim zaslonom. Podsjetimo, Galaxy Fold je od 20. prosinca moguće nabaviti i na hrvatskom tržištu.

Budući je zadaća Folda 2 popraviti loš dojam kojeg je ostavio Fold 1, Samsung se odlučio za isti, ili bolje rečeno sličan dizajn kućišta. Fold 2 također će se otvarati kao i originalni Fold, ali će prema izvoru umjesto plastike imati UTG staklo koje je izdržljivije. Dakle, očekuje se zaslon od 8“.

Izvor navodi kako će jedna od kamera na Foldu 2 imati razlučivost od 108 MP te kako će ovog puta postojati i podrška za S-Pen koju originalni model nema. Ovogodišnji model temeljit će se na Snapdragonu 865 koji je trenutno najnoviji i najmoćniji Qualcommov SoC. I naravno podržavat će 5G mreže koje će ove godine zaživjeti diljem svijeta pa tako i kod nas, najprije u Osijeku pa potom i u ostatku zemlje.

O cijenama je još rano za govoriti, ali prema ranijim glasinama Fold 2 ne bi trebao biti skuplji od 1.000 USD. No, o tome ćemo nešto više znati kako se bude približavao drugi kvartal 2020. godine i vrijeme predstavljanja Folda 2.