Galaxy Fold 2 ne bi trebao biti skuplji od 1.000 USD

Korejski mediji navode kako cijena Galaxy Folda 2 ne bi trebala biti veća od 1.000 USD zahvaljujući jednostavnijem sustavu šarki, sličnom onom na Razr telefonu

Stjepan Bilić srijeda, 4. prosinca 2019. u 16:50

Pojedini proizvođači mobitela ove su godine pored standardnih telefona izbacili i one malo ekskluzivnije – savitljive. Budući je riječ o prvim uređajima kojima se uz kućišta savijaju i zasloni jasno je da im je i cijena osjetno veća u odnosu na takozvane obične, nesavitljive telefone.

Ovisno o proizvođaču cijena je znala ići i preko 2.000 USD. Podsjetimo, Huawei Mate X na tržištu stoji oko 2.300 USD, Motorola Razr 2019 oko 1.500 USD, a Galaxy Fold oko 2.000 USD ili 15.499 kuna koliko će koštati u Hrvatskoj.

Kako smo već naveli, tehnologija izrade koja je kompliciranija u odnosu na obične telefone rezultirala je gore navedenim cijenama. No prema korejskim izvorima (The Korea Herald) iduće generacije savitljivih mobitela trebale bi biti jeftinije.

Jedan od razloga bit će jednostavniji sustav preklapanja, odnosno šarki, a koji će prema izvoru na Galaxy Fold 2 biti sličan onomu kakvog je iskoristio Lenovo prilikom izrade Motorole Razr 2019. Podsjetimo riječ je o clamshell sustavu koji osigurava manji kut savijanja zaslona u odnosu na druge.

Kao drugi razlog navodi se pojeftinjenje proizvodnje savitljivih zaslona. Izvor navodi kako će zbog gore navedenih stavki Galaxy Fold 2 na korejskom tržištu stajati oko 840 USD. Cijena će na globalnom tržištu očekivano biti veća, ali neće prelaziti 1.000 USD.

Izvor navodi kako Galaxy Fold 2 možemo očekivati već na MWC 2020 sajmu zajedno s novom Galaxy S11 serijom telefona. Isti scenarij smo imali i ove godine kada je predstavljena nova serija Galaxy S10 i Galaxy Fold. Shodno tomu za očekivati je da će se Galaxy Fold 2 na tržištu pojaviti nakon Galaxy S11 serije.