Samsung Unpacked event najavljen za 11. veljače

Početak nove godine ujedno znači kako će Samsung uskoro predstaviti i svoje nove flagshipe. Datum ovogodišnjeg Unpacked događaja je službeno potvrđen za 11. veljače 2020. godine.

Stjepan Bilić nedjelja, 5. siječnja 2020. u 06:30

Samsung redovito početkom godine predstavlja nove telefone iz serije Galaxy S. Kako zasigurno znate riječ je o flagship modelima, odnosno telefonima iz samog vrha ponude. Iznad serije Galaxy S nalazi se još samo Galaxy Note serija koja također redovito stiže krajem iste godine.

O novim telefonima iz serije Galaxy S do sada smo imali prilike doznati dosta informacija (glasina) o njihovom dizajnu, specifikacijama te nazivlju. Podsjetimo, Ice universe, jedan od najtočnijih leakera kada su u pitanju Samsung uređaji nedavno je doznao kako je Samsung ove godine umjesto Galaxy S11 naziva odabrao Galaxy S20.

Razloga tomu može biti više. Primjerice želja proizvođača da obilježi početak novog desetljeća, želja za lakšim praćenjem budućih modela tijekom narednih godina, ali i mogućnost da će nova generacija telefona biti znatno bolja u odnosu na prošlu da manji brojčani napredak u oznakama serije ne bi dovoljno naglasio posebnost nove serije.

Što je od svega do sada napisanog na ime Galaxy S11/Galaxy S20 telefona točno, a što nije doznat će se vrlo skoro, već početkom idućeg mjeseca. Samsung je ovogodišnji Unpacked događaj zakazao za 11. veljače 2020. godine. Kako će se dan održavanja događaja približavati tako će se očekivano pojavljivati i nove informacije o uređajima koje će tog dana Samsung predstaviti.

Na ovogodišnjem Unpacked događaju uz nove Galaxy S20 telefone trebao bi biti predstavljen i Galaxy Fold 2. Dosadašnje glasine upućuju na drugačiji dizajn u odnosu na originalni Fold te osjetno manju cijenu, navodno upola manju.