Galaxy S25 navodno će imati veći zaslon od svojih prethodnika

Samsung nastavlja trend povećanja zaslona na svom kompaktnom flagshipu. Prema novim informacijama, nadolazeći Galaxy S25 imat će 6,36-inčni zaslon

Matej Markovinović utorak, 19. ožujka 2024. u 06:00

U usporedbi s prošlogodišnjim Galaxyjem S23, nedavno predstavljeni Galaxy S24 ima nešto veći, 6,2-inčni zaslon. Iako se ta razlika na prvu ni ne vidi, a kamoli osjeti, čini se da će Samsung nastaviti trend povećanja svoga kompaktnog flagshipa.

Naime, prema informacijama koje je od navodno pouzdanih izbora dobio korejski bloger Naver, nadolazeći Galaxy S25 imati 6,36-inčni zaslon. Iako je riječ i o dalje relativno kompaktnoj dijagonali za današnje standarde, to znači da je zaslon osnovnog modela iz Galaxy S serije narastao u tri generacije za 0,26 inča.

Ako se ove informacije pokažu točnima, to bi značilo da će Galaxy S25 biti u istom dimenzijskom okviru kao i konkurenti poput Xiaomija 14. Zanimljivo je za istaknuti da se već neko vrijeme nagađa i da Apple sprema 6,3-inčni iPhone 16 Pro.

Od ostalih specifikacija, nagađa se da će cijela serija Galaxy S25 imati Exynos 2500 u svim regijama. Kapacitet baterije se ne bi trebao mijenjati, a glavni senzor slike ostat će isti 50-megapikselni ISOCELL GN3 na Galaxyju S25 i S25+, piše GSM Arena.