Google Pixel 6A otključava se neregistriranim otiskom prsta

Google Pixel 6A tek je nedavno postao dostupan za kupnju, a korisnici već ukazuju na veliki sigurnosni propust koji bi mnogima mogao smetati

Matej Markovinović srijeda, 27. srpnja 2022. u 14:05
📷 Foto: Google
Foto: Google

Google je ovog proljeća predstavio Pixel 6A, najpovoljniji uređaj u Pixel 6 liniji mobitela, koji, čini se, dolazi s velikim sigurnosnim propustom.

Naime, društvene mreže pune su komentara korisnika, koji tvrde da se Pixel 6A može otključati neregistriranim otiskom prsta. Na taj su sigurnosni problem ukazali i brojni recenzenti na YouTubeu, poput kanala Beebom i Geekxyranjit, što je odmah podiglo prašinu u stranim tehnološkim medijima.

Iako će Google vjerojatno u brzom roku riješiti ovaj problem softverskim putem, riječ je o sigurnosnom propustu koji se ne bi trebao dogoditi. Do službenog popravka, korisnicima se preporučuje da umjesto otključavanja otiskom prsta koriste lozinku.

Podsjetimo, Google Pixel 6A za kojeg je potrebno izdvojiti 449 dolara, dolazi sa 6,1-inčnim OLED zaslonom od 60 Hz, prepoznatljivim dizajnom kamere, tvrtkinim Tensor SoC-om i Titan M2 sigurnosnim čipom.