Honor će uskoro predstaviti Magic V, svoj prvi sklopivi pametni telefon

Iako su Samsungovi Z Fold 3 i Z Flip 3 modeli izrazito popularni među kupcima, uskoro bi se to moglo promijeniti jer se sve više proizvođača okušava u izradi sklopivih pametnih telefona

Matej Markovinović četvrtak, 23. prosinca 2021. u 13:15

Nakon što je prošloga tjedna Huawei najavio predstavljanje uređaja koji bi trebao konkurirati Samsungovom Galaxy Z Flipu 3, čini se da će se još jedan kineski proizvođač okušati u proizvodnji sklopivih pametnih telefona.

Nekadašnja pod-marka Huaweija, Honor, objavom je na društvenim mrežama najavila da će uskoro predstaviti Magic V, svoj prvi flagship sklopivi pametni telefon. Trenutno nije poznato je li riječ o uređaju koji se otvara da bi se pretvorio u tablet ili se pak sklapa da bi postao kompaktniji, no sudeći prema već prije procurenim informacijama, pretpostavlja se da tvrtka sprema direktan odgovor na Samsungov Z Fold 3.

Naime, ako je suditi prema izvješću portala The Elec, Magic V trebao bi imati unutarnji 8,03-inčni te vanjski 6,45-inčni zaslon. S tim na umu, ističe se činjenica da je to također oblik kojeg je Huawei koristio sa svojim Mate X2 sklopivim pametnim telefonom, pa je moguće da je upravo taj uređaj dao inspiraciju Honoru, piše The Verge.

Sklopivi pametni telefoni postali su toliko atraktivni, da gotovo svaki mjesec različiti proizvođači najavljuju da će se okušati u njihovoj proizvodnji. Tako smo, primjerice, već imali priliku vidjeti uređaje tog tipa od Xiaomija, Motorole i Huaweija, a početkom prosinca je i Oppo najavio Find N. Bilo je „šuškanja“ da će i Apple izbaciti svoju inačicu, no to se još nije dogodilo, ali svakako valja istaknuti da bi Google u bližoj budućnosti trebao predstaviti čak dva sklopiva telefona.