Honor će uskoro predstaviti Magic V, svoj prvi sklopivi pametni telefon

Iako su Samsungovi Z Fold 3 i Z Flip 3 modeli izrazito popularni među kupcima, uskoro bi se to moglo promijeniti jer se sve više proizvođača okušava u izradi sklopivih pametnih telefona

Matej Markovinović četvrtak, 23. prosinca 2021. u 13:15

Nakon što je prošloga tjedna Huawei najavio predstavljanje uređaja koji bi trebao konkurirati Samsungovom Galaxy Z Flipu 3, čini se da će se još jedan kineski proizvođač okušati u proizvodnji sklopivih pametnih telefona.

Nekadašnja pod-marka Huaweija, Honor, objavom je na društvenim mrežama najavila da će uskoro predstaviti Magic V, svoj prvi flagship sklopivi pametni telefon. Trenutno nije poznato je li riječ o uređaju koji se otvara da bi se pretvorio u tablet ili se pak sklapa da bi postao kompaktniji, no sudeći prema već prije procurenim informacijama, pretpostavlja se da tvrtka sprema direktan odgovor na Samsungov Z Fold 3.

Naime, ako je suditi prema izvješću portala The Elec, Magic V trebao bi imati unutarnji 8,03-inčni te vanjski 6,45-inčni zaslon. S tim na umu, ističe se činjenica da je to također oblik kojeg je Huawei koristio sa svojim Mate X2 sklopivim pametnim telefonom, pa je moguće da je upravo taj uređaj dao inspiraciju Honoru, piše The Verge.

Sklopivi pametni telefoni postali su toliko atraktivni, da gotovo svaki mjesec različiti proizvođači najavljuju da će se okušati u njihovoj proizvodnji. Tako smo, primjerice, već imali priliku vidjeti uređaje tog tipa od Xiaomija, Motorole i Huaweija, a početkom prosinca je i Oppo najavio Find N. Bilo je „šuškanja“ da će i Apple izbaciti svoju inačicu, no to se još nije dogodilo, ali svakako valja istaknuti da bi Google u bližoj budućnosti trebao predstaviti čak dva sklopiva telefona.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Bežične over-ear BT slušalice

JBL LIVE 500BT

JBL Signature zvuk, handsfree pozivi, 50mm driveri, podrška za Google voice i Amazon Alexa glasovnu asistenciju, Ambient Aware i TalkThru tehnologija, odvojivi kabel s upravljačem i mikrofonom, trajanje baterije 30h, 18–20.000 Hz, 32 ohma.

849 kn 1.149 kn Kupi

BT prijenosni zvučnik s IPX7

MARSHALL EMBERTON BT

True Stereophonic, jedinstveni oblik višesmjernog zvuka Marshalla. 20+ sati prijenosnog vremena reprodukcije. Kombinacija suvremene tehnologije s kultnim Marshallovim dizajnom kako bi pružio snažan zvuk, a zadržao klasičan izgled, 60 Hz - 20 kHz, 20 W.

999 kn 1.299 kn Kupi