Honor počeo sa službenim teaserima najavljivati Honor 9X

Honor će početkom idućeg tjedna predstaviti novi mobitel – Honor 9X kojeg je nešto ranije počeo promovirati preko službenih teasera kojima ujedno potvrđuje neke od ranijih navoda

Stjepan Bilić ponedjeljak, 15. srpnja 2019. u 14:11

Honor će početkom idućeg tjedna službeno predstaviti mobitel Honor 9X o kojemu se do sada pisalo isključivo u svojstvu glasina. Po dobrom starom receptu (kojeg koriste svi proizvođači mobitela) Honor je danima prije počeo najavljivati uređaj putem službenih teasera kojima nastoji zagrijati publiku za njega.

Dosadašnje informacije koje su stigle sa svih strana Interneta govorile su o postajanju barem dva modela – HLK-AL00 i HLK-TL00 koji bi se međusobno trebali razlikovati po količini radne i podatkovne memorije (6 i 8 GB RAM-a, 128 i 256 GB podatkovnog prostora). Uređaj će podržavati i memorijske kartice (microSD) do kapaciteta 512 GB.

Honor 9X temeljit će se na tvrtkinom čipu Kirin 810 te će imati ukupno tri kamere – dvije sa stražnje i jednu s prednje strane uređaja. Kako je vidljivo na skicama prednja kamera, često nazivana i selfie kamerom, nalazit će se unutar pop-up sustava te će biti dostupna tek na korisnikov zahtjev. Shodno tomu, Honor 9X imat će čitav ekran, bez ureza i rupa čime će biti moguće na istome prikazati i više informacija.

No, čini se kako će idućeg tjedna biti predstavljen i dodatni model koji će zbog broja kamera najvjerojatnije u nazivu imati i oznaku „Pro“. Naime, na dosadašnjim skicama kućišta prikazivane su dvije stražnje kamere (48 i 8 MP), a uređaj sa službenog teasera ih ima tri. Po tome se može zaključiti kako će uz osnovne biti predstavljen i opremljeniji model.

Kineska TENAA navodi kako će Honor 9X imati bateriju od 3.900 mAh te Android 9.0 Pie. Očekivane dimenzije uređaja su 163,1 x 77,2 x 8,8 milimetara, a masa 206 grama. Točan broj modela, njihove specifikacije te cijene saznat ćemo u utorak, 23. srpnja 2019.