Huawei Mate 40 Pro dostupan u Hrvatskoj

Novi Huawei Mate 40 Pro moguće je nabaviti kod Huawei prodajnih partnera u Silver i Black izdanju po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.999 kuna

Bug.hr srijeda, 3. veljače 2021. u 08:29

Huawei Mate 40 Pro odsad je službeno dostupan i u Hrvatskoj. Mate 40 Pro predstavljen je u listopadu prošle godine. Pokreće ga prvi 5-nanometarski integrirani 5G čipset kojeg odlikuje mala potrošnja energije i moćne performanse. Osim toga, novi grafički procesor u Mate 40 Pro telefonima najmoćniji je na Huawei uređaju dosad, a uređaj je spreman glatko reproducirati sve gamerske naslove na prostranom 6,76-inčnom OLED zaslonu FHD+ rezolucije, poručuju iz Huaweija.

Huaweijev novi pametni telefon ističe se i dizajnom. Čak tri kamere na stražnjoj strani, oblikovane u "Space Ring", tvore sustav koji se sastoji od glavne rezolucije 50 MP, ultra širokokutne Cine od 20 MP, telefoto kamere od 12 MP, a tu je i laserski senzor za točan i brz fokus.

Huawei Mate 40 Pro opremljen je baterijom kapaciteta 4.400 mAh, a donosi i najbržu verziju SuperCharge tehnologije. Podržano je 66 W punjenje putem žice i 50 W bežično punjenje.

Zaslon od 90 Hz radi zajedno s brzinom odaziva na dodir od 240 Hz. Tu su i dvostruki stereo zvučnici uz super bas stereo tehnologiju. Huawei Mate 40 Pro donosi i Smart Gesture kontrole koje omogućuju upravljanje uređajem bez ruku. Uređaj donosi i nove Eyes on Display mogućnosti koje je moguće aktivirati pogledom, a zvono dolaznih poziva sada je moguće stišati gledanjem u telefon.

Huawei Mate 40 Pro dolazi s Huawei mobilnim uslugama (HMS). U AppGallery trgovini moguće je pronaći bogat izbor globalnih, kao i najpopularnijih lokalnih aplikacija, a Huaweijeva Petal Search, Petal Maps i Huawei Docs rješenja sada nude još jednostavniji dolazak do svih novih aplikacija, navigaciju, kao i upravljanje dokumentima.

Osim što je Huaweijev najmoćniji uređaj dosad, Mate 40 Pro je i njihov najzeleniji smartphone ikad predstavljen. Novi Mate 40 Pro dolazi s 28% manje plastične ambalaže i 90% manje papirnate dokumentacije, a ukinuto je i papirnato jamstvo. Uz to, Huawei Mate 40 Pro u ukupnom pakiranju sadrži samo 3,8 posto plastike.

Novi Huawei Mate 40 Pro moguće je nabaviti kod Huawei prodajnih partnera u Silver i Black izdanju po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.999 kuna.