Huawei Mate 40 Pro dostupan u prednarudžbi uz slušalice na dar

Huaweijev flagship pametni telefon Mate 40 Pro odsad je dostupan za prednarudžbu u Hrvatskoj. Svi koji ga naruče do 31. siječnja uz njega će na poklon dobiti i bežične slušalice Huawei FreeBuds Pro

Bug.hr ponedjeljak, 18. siječnja 2021. u 12:40

Huaweijev pametni telefon visoke klase Mate 40 Pro dostupan je za prednarudžbu u Hrvatskoj. Svi koji naruče ovaj mobitel od danas pa sve do 31. siječnja uz njega će na poklon dobiti i bežične slušalice Huawei FreeBuds Pro u vrijednosti 1.499 kn, kao i tri mjeseca besplatne zamjene oštećenog zaslona, objavio je danas Huawei.

Huawei Mate 40 Pro dolazi s prvim 5-nanometarskim integriranim Kirin 9000 5G čipsetom, Ultra Vision Cine sustavom kamera te Huaweijevim brzim SuperCharge punjačem. Korisnici Huaweijem Mate 40 Pro mogu upravljati dodirom, gestama ili pogledom, a zahvaljujući Huawei Share tehnologiji mogu jednim dodirom povezati pametni telefon s Huawei prijenosnicima.

Spreman za 5G

Prvi put ikad, čipset Kirin 9000 5G ima više od 15,3 milijardi tranzistora, što ga čini najgušćim i najsadržajnijim 5G SoC-om dosad. Osim toga, novi grafički procesor u Mate 40 Pro telefonima najmoćniji je na Huawei uređaju dosad, a uređaj je spreman glatko reproducirati sve gamerske naslove na 6,76-inčnom OLED zaslonu FHD+ rezolucije.

Gratis slušalice za prve kupce
Gratis slušalice za prve kupce

Sustav kamera napravljen je u suradnji s Leicom. Zahvaljujući njemu korisnici mogu snimati širokokutne videozapise i fotografije i s prednjim i stražnjim kamerama. Ultra-širokokutna kamera sada nudi još šire vidno polje, kao i bogatije detalje, poboljšane performanse pri slabom osvjetljenju i algoritme za korekciju izobličenja. Huawei Mate 40 Pro sadrži i periskopsku telefoto kameru koja podržava hibridni zum od 10x i digitalni zum od 50x, dok selfie Ultra Vision kamera na Huaweiju Mate 40 Pro snima selfije i videozapise još više razine s podrškom za 4K snimanje i opcijom za snimanje u jednom od tri dostupna vidna polja.

Huawei Mate 40 Pro opremljen je baterijom kapaciteta 4.400 mAh. Podržano je 66 W punjenje putem žice i čak 50 W bežično punjenje.

Zaslon dijagonale 6,76 inča s frekvencijom od 90 Hz radi zajedno s brzinom odaziva na dodir od 240 Hz. Uređaj donosi i nove Eyes on Display mogućnosti koje je moguće aktivirati pogledom, s potpuno prilagodljivim interaktivnim zaslonima koji nude sve potrebne podatke s telefona, a zvono dolaznih poziva moguće je stišati gledanjem u telefon.

Huawei Mate 40 Pro dolazi s Huawei mobilnim uslugama (HMS). U AppGallery trgovini moguće je pronaći bogat izbor globalnih, kao i najpopularnijih lokalnih aplikacija, a Huaweijeva Petal Search, Petal Maps i Huawei Docs rješenja sada nude još jednostavniji dolazak do svih novih aplikacija, navigaciju, kao i upravljanje dokumentima.

Mate 40 Pro moguće je prednaručiti kod prodajnih partnera u hrvatskoj od 18. do 31. siječnja u Silver i Black izdanju po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.999 kn.