Huawei P40 i P40 Pro na CAD renderima

Huawei će novu P40 seriju pametnih telefona predstaviti u ožujku 2020. godine. Leaker @OnLeaks u suradnji sa stranicom 91mobiles kreirao je rendere koji otkrivaju dizajn uređaja

Stjepan Bilić petak, 20. prosinca 2019. u 06:00

CEO tvrtke Huawei, Richard Yu, otkrio je kako će nova P40 serija pametnih telefona biti predstavljena u ožujku 2020. godine u Parizu te kako će donijeti do sada neviđeni dizajn. Također su najavljene bolje kamere, veće performanse i baterije u odnosu na seriju P30.

Kako između SAD-a i Kine još uvijek nije postignut dogovor o ukidanju sankcija za korištenje američkih tehnologija serija P40 će stići bez Google servisa i aplikacija. Umjesto njih Huawei će nove telefone opremiti vlastitim HMS servisima i operacijskim sustavom EMUI temeljenim na Androidu 10. Unutar serije najavljena su dva modela – P40 i P40 Pro.

Za sada nema službenih informacija o specifikacijama, već samo glasine. Prema njima P40 trebao bi sa stražnje strane dobiti četiri, a P40 Pro pet kamera. Glavna kamera kod oba modela trebala bi imati 64 MP (Sony IMX686) i podršku za OIS. Spominje se i širokokutna kamera od 20 MP, periskopska od 12 MP te Macro i ToF 3D kamere nepoznatih rezolucija.

Nova serija imat će OLED zaslone, P40 ravni 6,1“ ili 6,2“ zaslon, a P40 Pro waterfall zaslon dijagonale 6,5“ ili 6,7“. Potonji će navodno biti zakrivljen sa sve četiri strane te će imati 120 Hz osvježavanje i QHD+ rezoluciju. Za Pro model spominje se i baterija od 5.500 mAh te 50W tehnologija brzog punjenja.

Na temelju poznatih informacija (glasina) leaker @OnLeaks je u suradnji s internetskom stranicom 91mobiles izradio i prve CAD rendere. Na njima je otkriveno kako će stražnje kamere biti smještene u poznati pravokutni otok kakav smo imali već prilike vidjeti na telefonima Galaxy A51, Galaxy A71 i Vivo V17.

Renderi otkrivaju kako će se donje strane kućišta nalaziti zvučnik, USB-C port te utor za SIM karticu. Za razliku od serije P30, nova P40 serija neće imati 3,5-milimetarski audio port. Fizičke tipke za uključivanje uređaja i kontrolu glasnoće nalazit će se na desnoj strani kućišta.

Kako se na renderima ne vide obrisi skenera otiska prsta za zaključiti je kako će isti biti ugrađen unutar zaslona. Kućište će kod oba modela biti od metala, a kod P40 Pro modela odlikovat će se novim dizajnom koji bi trebao zaštiti zakrivljene rubove zaslona od oštećenja u slučaju pada.