Huaweijev EMUI 10 stiže 9. kolovoza

Huawei će svoje novo EMUI 10 sučelje predstaviti na konferencije za developera koja je zakazana za 9. kolovoza ove godine, a sam EMUI 10 temeljit će se na Android Q sustavu

Matija Pavlić nedjelja, 14. srpnja 2019. u 07:00

Huawei će novu inačicu svojeg EMUI korisničkog sučelja koje se bazira na Androidu predstaviti tijekom svoje developerske konferencije zakazane za 9. kolovoza ove godine.

Konferencija na kojoj bi se trebalo okupiti oko 5000 developera iz cijelog svijeta trebala bi donijeti više saznanja o novom EMUI 10 sučelju. Zasad nema previše novosti o tom sučelju izuzev činjenice da se bazira na novom operativnom sustavu Android Q.

Očekuje se obnovljeni i brži multitasking, fluidnija aplikacija kamere, novi GPU Turbo 4.0 način rada za još bolje performanse u igrama te Ark Compilerer druge generacije za još bolje izvođenje aplikacija u dužem vremenskom periodu. Također, planirano je redizajniranje vizualne komponente s novim UI elementima, ikonama te sistemskim fontom.

Na spomenutoj konferenciji Huawei bi trebao predstaviti i svoj novi operativni sustav Hongmeng OS (poznat i kao ARK OS).