Lenovo će izgleda prije Samsunga i Huaweija predstaviti mobitel s okruglim otvorom u zaslonu

Utrka tko će prvi predstaviti mobitel sa zaslonom koji umjesto ureza ima prorez dodatno se zakuhala – čini se kako to neće biti ni Huawei, ni Samsung, već Lenovo

Stjepan Bilić srijeda, 5. prosinca 2018. u 00:30

Otkako su se u medijima počele pojavljivati informacije kako će budući mobiteli umjesto ureza imati prorez, odnosno otvor u obliku slova „O“ krenula je i svojevrsna utrka među proizvođačima tko će prvi predstaviti takav mobitel. Isprva se mislilo kako će to biti Samsung no tada se oglasio i Huawei kako i oni spremaju jedan takav mobitel te kako će oni biti prvi.

U klasičnoj utrci između zeca i kornjače oba proizvođača su odigrali ulogu zeca i pritom uspjela zaboraviti na kornjaču – Lenovo. Naime, nakon što je Huawei objavio kako mobitel Nova 4 stiže 17. prosinca s okruglim otvorom, Samsung je povukao kontra potez objavivši kako Galaxy A8s stiže tjedan dana prije – 10. prosinca.

I taman kada se činilo da je gotova stvar, da će Samsung uspjeti preteći Huawei umiješao se Lenovo sa svojim mobitelom Z5s koji će, pogađate, također imati okrugli otvor na zaslonu. Lenovo je najavio predstavljanje za 6. prosinca, četiri dana prije Samsunga i jedanaest dana prije Huaweija.

O mobitelima Nova 4 i Galaxy A8s već smo ranije pisali, ranije tekstove možete proučiti klikom na gornje poveznice. Lenovo Z5s imat će 6,3-inčni FHD+ zaslon, pogonit će ga Snapdragon 675, imat će tri pozadinske kamere i bateriju kapaciteta 3.210 mAh.

Za razliku od Samsungovog i Huaweijevog mobitela koji će otvore u zaslonu imati s slijeve strane zaslona, Lenovov će ga imati u sredini. Tako barem sugerira njihov teaser kojim najavljuju Z5s.