LG G8 ThinQ na testu izdržljivosti

Zack Nelson je ovog puta odlučio testirati LG-jev ovogodišnji flagship – G8 ThinQ na svoje nekonvencionalne metode testiranja koje ne uspijevaju svi mobiteli u potpunosti izdržati

Stjepan Bilić ponedjeljak, 6. svibnja 2019. u 06:00

Zack Nelson odlučio je ovog puta svojim neobičnim metodama testiranja podvrgnuti LG-jev ovogodišnji flagship – G8 ThinQ. Kako je prošao saznajte u nastavku teksta.

Budući je riječ o flagship modelu, LG je za njegovu izradu morao koristiti kvalitetnije materijale kako bi bio u mogućnosti konkurirati ostalim proizvođačima. Stoga ne čudi da su prva (manja) oštećenja zaslona nastala pod nožem tvrdoće šest, kao što je slučaj i s većinom ostalih mobitela. Dakle, kupci ovog modela ne trebaju se bojati da će im ključevi ili kovanice ošteti zaslon ako slučajno dođu s njim u dodir.

Isto vrijedi i za standardni (kućni) skalpel koji staklenim površinama na uređaju također nije mogao ništa. Otpornim na skalpel se pokazao i skener otiska prsta. No, isto se ne može reći i za boju na metalnim površinama, no to je i bilo za očekivati. Na tom testu padaju svi uređaji bez obzira kojem cjenovnom rangu pripadali i bez obzira koja ih tvrtka proizvela.

Test s otvorenim plamenom pokazao je kako se zaslon može uspješno, bez oštećenja, zagrijavati do 18 sekundi. Sve iznad toga vremena uzrokovat će trajna oštećenja, zaslon će i dalje raditi, no na zagrijavanom dijelu ostat će trajno vidljivi tragovi.

Najpopularniji test je dakako onaj sa savijanjem. Razloga tomu je barem jedan – mogućnost oštećivanja mobitela ako se na njega slučajno sjedne. Ovakav scenarij je posebno mogućnost kod korisnika koji mobitele nose u stražnjim džepovima hlača. U videu se vidi kako Zack ulaže znatne napore kako bi savio uređaj. Iako se kućište malo savija ne dolazi do trajnih oštećenja. Stakleni paneli ne samo da se nisu odvojili od ostatka kućišta, već nisu ni napukli.