Motorola Z4 na Geekbenchu, ali i Amazonu

Motorola tek treba predstaviti mobitel Moto Z4, no čini se kako je jedan greškom dosta ranije stigao na Amazon te je uspješno prodan za 500 USD

Stjepan Bilić četvrtak, 30. svibnja 2019. u 06:00

Motorola za ovu godinu priprema nove modele iz serije „Moto Z“. Za sada je poznato kako će biti predstavljena barem dva modela – Moto Z4 i Moto Z4 Force o kojima smo već pisali na našim stranicama.

Jedan od njih se upravo upisao i u Geekbenchovu bazu podataka što znači kako je i vrijeme službenog predstavljanja blizu. Riječ je o modelu Moto Z4. Testirani model temeljio se na Snapdragon 675 čipu i imao je 4 GB RAM-a.

Testiranje je odrađeno 29. svibnja 2019. godine i Moto Z4 je postigao 2.364 boda u Single-Core te 6.248 bodova u Multi-Core testovima. Softversku stranu uređaja činio je Android 9.0 Pie, što je i očekivano, ipak je ta još uvijek aktualna inačica gotovo godinu dana na tržištu.

Inače, ovih dana dogodio se i oveći propust od strane Motorole, Amazona ili neke treće strane, ovisno iz kojeg se kuta gleda na nastalu situaciju. Naime, greškom se Moto Z4 našao u prodaji na Amazonu (kasnije je uklonjen) iako službeno još uvijek ne postoji, jer nije predstavljen od strane proizvođača. Prije nego je bilo tko uspio reagirati, uređaj je prodan i na YouTubeu se 27. svibnja 2019. godine pojavila njegova mini recenzija koja je u ovom trenutku još uvijek dostupna.

Kupac i recenzent predstavio se nadimkom - JETFIRE007, što je ujedno i naziv YouTube kanala na kojemu je objavljen video. JETFIRE007 naveo je kako je za Moto Z4 platio 500 USD, što bi mogla biti stvarna cijena uređaja jednom kada stigne u prodaju.

Inače, Motorola Moto Z4 ima 6,4“ OLED zaslon razlučivosti 2.340 x 1.080 točaka. Zaslon je starijeg tipa, umjesto proreza ima urez na vrhu unutar kojeg je smještena selfie kamera. Temelji se na Snapdragon 675 čipu, ima 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Podatkovni prostor moguće je naknadno proširiti umetanjem memorijske kartice (microSD). U paketu je stigao i Moto 360 kamera mods koji će očito biti dio prodajnog paketa. No, kupac nije bio zadovoljan, jer se između modsa i kućišta mobitela mogao vidjeti i pod rukom osjetiti usjek, tj. mods nije dobro prianjao uz kućište mobitela.

Druga zamjerka je išla na ime softvera, odnosno kamera aplikacije koja je još bugovita, autofokus nije ispravno radio što je u nekim slučajevima rezultiralo – lošijim fotografijama. Inače, Moto Z4 je stigao s Androidom 9.0 i travanjskim setom sigurnosnih ispravaka.