Nakon Honora Y5 stigao i malčice izmjenjeni Honor 8S

Nakon Honora Y5, Honor je predstavio i Honor 8S koji se unatoč drugačijem nazivu i ne razlikuje toliko u odnosu na Honor Y5

Stjepan Bilić subota, 27. travnja 2019. u 13:00

Honor je sredinom tjedna predstavio mobitel Honor Y5, a nedugo potom i Honor 8S o kojemu smo nedavno pisali. Osim vidno drugačijeg naziva ova dva uređaja se po drugim točkama gotovo i ne razlikuju. No, razlika ipak ima i to tek vizualnih.

Službene specifikacije Honora Y5 su sada već dobro poznate – 5,71“ zaslon (IPS) razlučivosti 1520 x 720 točaka, 2 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, kamere od 13 MP i 5 MP, baterija od 3020 mAh i EMUI 9.0 (Android Pie). Ostale specifikacije možete saznati u našem ranijem tekstu.

U ovom, hardverskom, dijelu Honor Y5 i 8S su identični što dovodi do zaključka kako se radi o potpuno istom uređaju, ali drugačijeg naziva, za drugačija tržišta. Ipak, Honor je načinio par izmjena kod modela Honor 8S. Navedeni će biti dostupan u nešto drugačijim bojama kućišta koje će pak biti i nešto drugačijeg dizajna.

Dok kod modela Y5 Honor na stražnjoj strani umjetna koža, kod Honora 8S isti je zamijenjen dvostrukom teksturom. S lijeve strane, gdje se nalazi kamera i bljeskalica površina je glatka dok je s desne strane teksturirana kosim linijama.

Ono što nije bilo poznato pri objavi Honora Y5 (njegova cijena) poznato je odmah za Honor 8S – 120 eura. Budući da se ova dva uređaja i ne razliku toliko, za očekivati je sličnu cijenu i za Honor Y5.