U pripremi i Honor 8S

Honor je prije par dana predstavio mobitel Honor 8A Pro, no čini se kako u planu ima još barem jedan – Honor 8S čiji su se renderi i specifikacije upravo pojavili na Internetu

Stjepan Bilić ponedjeljak, 15. travnja 2019. u 03:33

Honor je nedavno predstavio novi mobitel – Honor 8A Pro. Sada koji dan kasnije stižu informacije kako je u pripremi još jedan, slabiji mobitel koji će se na tržištu pojaviti u dvije inačice i pod nazivom Honor 8S.

Honor 8S imat će nešto manji zaslon – 5,71“, razlučivosti 1520 x 720 točaka. I ovaj zaslon imat će otvor na vrhu u obliku kapljive vode, unutar kojeg će biti smještena selfie kamera razlučivosti 5 MP. I dok je selfie kamera manje kvalitete, glavna kamera je zadržala razlučivost od 13 MP poput one na Honoru 8A Pro.

Ako bolje promotrite rendere primijetit ćete kako je s Honora 8S izostao čitač otisaka prstiju. Kako je riječ o još jeftinijem modelu u odnosu na već jeftini Honor 8A Pro ne treba očekivati kako se isti preselio unutar zaslona, već da je jednostavno izbačen kako bi se cijena proizvodnje, a kasnije i prodajna cijena bila što manja, a time i povoljnija za kupca.

Navedene promjene nisu i jedine, Honor je za ovaj model ponovno odabrao MediaTekov SoC, no umjesto P35 čipa, Honor 8S pogonit će A22 čip. Što se u uvodu spomenutih inačica tiče, prema izvoru postojat će dvije inačice ovog mobitela – jedna za istočno, druga za zapadna tržišta. Glavnu razliku čini količina radne i podatkovne memorije – istočna tržišta dobit će inačicu sa 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, a zapadna sa 3 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Neovisno o navedenim razlikama ostatak specifikacija bit će isti – debljina kućišta bit će 8,45 milimetara, a energija potrebna za rad dolazit će iz baterije kapaciteta 3020 mAh. Softversku stranu uređaja činit će EMUI 9 koji se temelji na Googleovom Androidu 9.0 Pie, koji je trenutno i najnovija inačica Googleovog operacijskog sustava za mobitele.

Honor 8S moći će se nabaviti u tri boje – crnoj, plavoj i zlatnoj. Kada će točno Honor 8S biti predstavljen te koja će mu biti cijena za sada nije poznato. No, ako se uzme u obzir kako nešto opremljeniji Honor 8A Pro stoji oko 190 eura, cijena Honora 8S ne bi trebala biti veća od 150 eura.