Neovlašteni servisi mogu odahnuti, Apple im odlučio olakšati zamjenu zaslona na iPhoneu 13

Odlična vijest stiže za neovlaštene servisere kojima je zamjena zaslona jedna od najčešćih intervencija na pametnim telefonima

Matej Markovinović srijeda, 10. studenog 2021. u 12:00

Prošloga se tjedna otkrilo da će neovlašteni serviseri za uspješnu zamjenu zaslona na iPhoneu 13, trebati znati mikro lemiti i delikatno premjestiti maleni mikrokontroler s originalnog zaslona na novi, jer u suprotnom Face ID neće funkcionirati.

Apple je, očekivano, omogućio ovlaštenim servisima pristup softveru pomoću kojeg iPhone 13 može prihvatiti novi zaslon s nekoliko klikova miša, što je ubrzo podiglo veliku prašinu, pa se tvrtka sad odlučila predomisliti.

Naime, Apple je najavio za The Verge da će izbaciti softversko ažuriranje koje će srediti situaciju, pa se od servisera više neće zahtijevati premještanje mikrokontrolera kako bi Face ID normalno radio nakon zamjene zaslona.

Trenutno nije poznato kada će ovo softversko ažuriranje postati dostupno, no u svakom će slučaju neovlaštenim serviserima laknuti.

 Bluetooth zvučnik malih dimenzija i visoke elegancije

HARMAN KARDON Esquire Mini

Prava koža, brušeni aluminij i keramika spajaju se kako bi stvorili remek-djelo snage i prijenosne vjernosti u svom najboljem izdanju

949 kn 1.149 kn Kupi