Nokia 7.1 stigla u Hrvatsku

Prvi pametni telefon s PureDisplay tehnologijom zaslona i ZEISS optikom, Nokia 7.1, odsad je dostupan u Hrvatskoj po cijeni od 2.999 kn

Sandro Vrbanus utorak, 27. studenog 2018. u 12:11

HMD Global je danas objavio kako je telefon Nokia 7.1 od danas dostupan u Hrvatskoj po cijeni od 2.999 kn za inačicu 4GB/64GB, u maloprodajnoj mreži te kod operatera.

Nokia 7.1 je prvi Nokia pametni telefon koji dolazi s PureDisplay tehnologijom zaslona za doživljaj slike uz HDR kvalitetu. Uređaj je izrađen od premium materijala, kao što je primjerice dvostruko anodizirani, precizno rezani aluminij njegovog kućišta. Tu su i vrlo osjetljive 12MP/5MP kamere sa ZEISS optikom kao i softverski "čist" i uvijek ažuran Android One.

Ovaj će model tri godine primati redovna mjesečna sigurnosna ažuriranja uz dvije godine ažuriranja operativnog sustava, što je zajamčeno Android One programom. Uz to, Google Play protect skenira sve aplikacije u telefonu kako bi bile sigurne od malwarea.

Tomislav Himbele, HMD Global, izjavio je: "Svjesni smo da naši korisnici u Hrvatskoj uživaju stvarati video i gledati sadržaj na svojim pametnim telefonima. Zato nam je bilo izuzetno bitno objediniti ZEISS optiku i PureDisplay tehnologiju u svestrani uređaj koji nudi superiorni doživljaj uživanja u sadržaju, bez obzira snimate li fotografije za svoje društvene mreže ili gledate najnoviju epizodu serije na svom omiljenom streaming servisu.

Uz konverziju SDR sadržaja u HDR u realnom vremenu, još više korisnika može iskusiti sve čari premium iskustva uživanja u sadržaju. Uz to, ZEISS optika omogućava fanovima da iskoriste sve prednosti brzog auto fokusa i zabilježe nevjerojatne HDR fotografije."