Nokia 8 dobiva Android Pie i podršku za ARCore

Šef odjela za proizvode finske HMD Globala, Juho Sarvikas, potvrdio je kako će Nokia 8 uskoro dobiti nadogradnju na Android 9.0 Pie, koja uključuje i podršku za ARCore te nova poboljšanja kamere

Matija Pavlić nedjelja, 9. rujna 2018. u 20:27

Šef odjela za proizvode finske tvrtke HMD Global, Juho Sarvikas, putem svojeg Twitter profila je odgovarajući na upit jednog korisnika o nadogradnjama potvrdio kako korisnici prošlogodišnjeg Nokia 8 pametnog telefona mogu uskoro očekivati službenu nadogradnju na Android 9.0 Pie.

Uz nadogradnju na najnoviju inačicu Androida vlasnici Nokia 8 uređaja mogu očekivati i dolazak podrške za Googleovu platformu poboljšane stvarnosti ARCore, kao i nove nadogradnje koja bi trebala dodatno poboljšati kameru (aktualna nadogradnja kamere dostupna je već nekoliko mjeseci). Camera 9.0 nadogradnja bi između ostalog trebala donijeti i podršku za Google Lens te Google Motion (mogućnost snimanja kratkog video sadržaja koji se može na društvenim mrežama podijeliti u obliku GIF-a).

Sarvikas otkriva kako u tvrtki još uvijek nisu definitivno odlučili u svoje uređaje implementirati otključavanje uređaja putem prepoznavanja lica te je ta opcija i dalje na razmatranju.