Nothing je napravio svoju inačicu iMessagea za Android

Nothing Chats je Nothingova aplikacija napravljena ekskluzivno za korisnike Phonea (2) koja u potpunosti podržava razmjenu poruka s Appleovim iMessageom

Matej Markovinović srijeda, 15. studenog 2023. u 17:05
📷 Foto: Nothing
Foto: Nothing

Nedostatak kompatibilnosti između Appleovog iMessagea i aplikacija za razmjenu poruka poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama i Google Messagesa, dovelo je do takozvane podjele na „plave i zelene oblačiće“. No, kineski proizvođač mobitela Nothing, želi svojim korisnicima pružiti rješenje te zavrzlame u obliku aplikacije Nothing Chats.

Riječ je, naime, o aplikaciji razvijenoj u partnerstvu sa Sunbird Messagingom, koja uključuje punu podršku za razmjenu poruka s Appleovim iMessageom. U praksi to znači da se poruke korisnika Nothing Chatsa pojavljuju kao „plavi oblačići“ tijekom dopisivanja s onima koji koriste iMessage, no tu su naravno i druge opcije, poput mogućnosti dijeljenja sadržaja u punoj rezoluciji.

Kako bi to sve funkcioniralo, Nothing Chats koristi Sunbirdov patentirani proces za stvaranje i provjeru Apple ID-ja na Appleovom uređaju kojeg se zatim koristi za prijavu u aplikaciju. Nothingova aplikacija potom koristi Sunbirdova računala Mac mini postavljena diljem Europe i Sjeverne Amerike kao točku za slanje i primanje poruka te sadržaja kompatibilnih s iMessageom.

Nothing Chats moći će preuzeti isključivo korisnici Phonea (2) u Google Play Storeu od 17. studenog.