Nubia Red Magic 5G - zračno hlađenje, 16 GB RAM-a i 80W punjenje

ZTE se sprema izdati novi pametni telefon iz serije Nubia – Red Magic 5G koji će uz jasno označenu podršku za 5G mreže donijeti i druga poboljšanja – više radne memorije, (naj)bržu tehnologiju punjenja baterije, zračno hlađenje i drugo

Stjepan Bilić srijeda, 5. veljače 2020. u 06:00

ZTE bi uskoro trebala predstaviti novi telefon iz serije Nubia. Podsjetimo, pod ovim brendom ZTE plasira takozvane gamerske telefone. Novi model stiže pod nazivom Nubia Red Magic 5G i kako mu sam naziv kaže, između ostalog, podržavat će i 5G mreže.

Ono po čemu bi se Nubia Red Magic 5G trebala dodatno izdvojiti od većine konkurencije jest 144 Hz zaslon i suludih 16 GB RAM-a (LPDDR5). Nije posve jasno koje to točno mobilne igre/aplikacije trebaju toliku količinu memorije, no u vrijeme telefona sa 8 GB i 12 GB RAM-a (ne)logičan korak naprijed su telefoni sa 16 GB RAM-a.

Osim po navedenom, Nubia Red Magic 5G trebala bi se dodatno isticati i po tome što će joj komponente biti hlađene zrakom. To nije ekskluziva za ovu seriju, jer na tržištu već postoje Nubije koje su opremljene s malim ventilatorom, primjerice Nubia Red Magic 3S.

No, ono što bi lako mogla biti ekskluziva jest nova tehnologija brzog punjenja baterije koja bi trebala biti na 80W. Podsjetimo, trenutno najbrža ima 65W i riječ je o Oppovoj SuperVOOC tehnologiji koju je tvrtka implementirala u svoj telefon Oppo Reno Ace.

Koliko bi nova tehnologija punjenja trebala biti brža govori i podatak da bi trebala imati i vlastito zračno hlađenje koje bi se brinulo da ne dođe do pregrijavanja tijekom procesa punjenja baterije. Prema izvoru uređaj će automatski nadgledati temperaturu baterije te će tek prema potrebi uključivati ventilator.

Kamera bi trebalo biti tri sa stražnje strane, od kojih bi glavna trebala imati 64 MP (Sony IMX686) dok razlučivost druge dvije u ovom trenutku nije poznata. Za kraj navedimo i SoC na kojem bi se trebala temeljiti Nubia Red Magic 5G, a to je Snapdragon 865 što nije nikakvo iznenađenje, budući su i prethodni modeli dolazili s najsnažnijim Qulacommovim SoC-om za mobilne uređaje u trenutku predstavljanja.

Nubia Red Magic 5G očekuje se krajem ovog mjeseca, točnije tijekom ovogodišnjeg MWC sajma u Barceloni. Dakle, između 24. veljače i 27. veljače 2020. godine.