Od idućeg tjedna Galaxy A80 dostupan i u Hrvatskoj

Samsung Galaxy A80 od idućeg će tjedna biti moguće nabaviti i u Hrvatskoj po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 4.799 kuna

Stjepan Bilić petak, 5. srpnja 2019. u 17:00

Krajem travnja 2019. Samsung je službeno predstavio novog člana Galaxy A obitelji, svoj prvi mobitel s trostrukom rotirajućom kamerom i novim Infinity beskonačnim ekranom – Galaxy A80. Prodaja na pojedinim tržištima krenula je u zadnjim danima mjeseca svibnja, a sada početkom srpnja 2019. Galaxy A80 stiže i u hrvatske trgovine.

Galaxy A80 je stvoren za eru “uživo” - svijet u kojem digitalni stanovnici kreiraju, dijele i povezuju sadržaj u trenutku. Najnovije inovacije u kameri, dizajnu i performansama na Galaxy A80 donose novo mobilno iskustvo koje odgovara potrebama današnjih generacija: uvijek online i uvijek spremni.“, rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor Odjela za IT i mobilne komunikacije tvrtke Samsung Electronics.

Galaxy A80 je stvoren za eru “uživo” - svijet u kojem digitalni stanovnici kreiraju, dijele i povezuju sadržaj u trenutku

Kako smo već naveli Galaxy A80 po prvi put u Galaxy A seriju je donio rotirajuće kamere, točnije njih tri, koje se mogu koristi kako za snimanje selfija, tako i za snimanje drugih osoba, predmeta i sl. To ujedno znači kako neće biti potrebno raditi kompromise oko kvalitete snimljenih selfija i drugih fotografija, što nije slučaj s klasičnim mobitelima kod kojih selfie kamere obično imaju manju razlučivost od onih „glavnih“. Kad smo kod glavnih kamera spomenimo kako navedena ima razlučivost od 48 MP. Značajke Live Focus Video i Super Steady Video pobrinut će se za snimanje videa nalik filmskim scenama te da snimci budu što mirniji, unatoč možebitnom podrhtavanju ruku.

Galaxy A80 sadržinovi Samsung Infinity 6,7-inčni FHD+ Super AMOLED zaslon, koji se proteže od ruba do ruba. S omjerom prikaza 20:9, novi Infinity zaslon omogućuje potpuno uključivanje u omiljeni multimedijski sadržaj. Uređaj je opremljen Samsung Knox, Samsungovom obrambenom sigurnosnom platformom dizajniranom za zaštitu od čipseta do softvera. Uz značajku Samsung Pass, korisnici mogu sigurno i jednostavno pristupiti omiljenim aplikacijama i web stranicama putem senzora otiska prsta koji se nalazi na zaslonu.

Galaxy A80 ima i softver za optimizaciju performansi koji se temelji na umjetnoj inteligenciji, a čija je zadaća na pametan način prilagoditi CPU, RAM i kapacitet baterije uređaja za što brži i duži rad, odnosno da prilagodi učinkovitost uređaja svakodnevnim potrebama korisnika.

Preporučena maloprodajna cijena Galaxy A80 je 4.799 kuna, a od sljedećeg tjedna će biti dostupan na prodajnim mjestima u crnoj, zlatnoj i srebrnoj boji.