Pixel 4a navodno dobiva selfie kameru u rupi u zaslonu

OnLeaks i stranica 91mobiles objavili su rendere budućeg Googleovog Pixel4a smartphonea kao financijski prihvatljivije inačice Pixel 4 modela

Matija Pavlić nedjelja, 29. prosinca 2019. u 00:32

Posredstvom poznatog leakera OnLeaksa i internetske stranice 91mobiles stižu detalji o novom Googleovom pametnom telefonu Pixel 4a koji će proširiti ponudu financijski prihvatljivih predstavnika Pixel serije uređaja (koju već čine modeli Pixel 3a i Pixel 3a XL).

Prema objavljenim renderima novi Pixel 4a model bit će prvi Googleov Pixel pametni telefon s rupom u zaslonu za selfie kameru. Dijagonala zaslona na kojem se nalazi ova kamera kreće se između 5,7 i 5,8 inča te ima Full HD rezoluciju. Stražnja strana uređaja napravljena je od polikarbonata i sadrži samo jednu kameru i LED flash (iako OnLeaks tvrdi kako je riječ o mobilnom uređaju s više od jednog senzora kamere sa stražnje strane).

Sa stražnje je strane smješten i senzor otisaka prstiju, a vidljivi su i USB Type-C priključak te 3,5-milimetarski priključak za slušalice. Očekuje se da bi telefon trebao zadržati glavni 12,2-megapikselni senzor iz Pixel 4 modela te bi trebao biti dostupan u crnoj i bijeloj boji.

Njegove dimenzije su 144,2 x 69,5 x 8,2 milimetra. Predstavljanje ovog telefona najvjerojatnije će biti u svibnju 2020. godine (Pixel 3a je predstavljen u svibnju ove godine).