Preklopni Huawei Mate X stiže s poboljšanim hardverom

Mate X neće biti spreman za prodaju sve do studenog, no za to postoji vrlo dobar razlog – dobit će novi procesor i nove kamere

Stjepan Bilić utorak, 20. kolovoza 2019. u 09:06

Huawei je nedavno odgodio puštanje Matea X u prodaju sve do studenog. No, čini se kako razlog tomu nisu problemi s preklopom i zaslonom, to je čini se riješeno, već neočekivana nadogradnja hardvera.

Izvor navodi kako će Mate X na tržište stići s novim, Kirin 990, procesorom koji službeno još uvijek nije predstavljen. No, na njega neće trebati dugo čekati, jer će se na njemu temelji i uređaji iz nove serije Mate 30.

Dodatno, Mate X dobit će i novije kamere, pa će tako umjesto senzora iz serije Mate 20, dobiti senzore iz novije serije P30. Time će glavna kamera umjesto RGB filtera imati Quad-Bayer filter s RYYB rasporedom boja koji će omogućiti prodor do 40% više svjetla u odnosu na RGB.

O promjeni ostalih specifikacija za sada nema informacija pa je za vjerovati kako će one ostati iste. Pri tome mislimo na RAM (8 GB), skladišni prostor (512 GB), bateriju (4.500 mAh) i drugo. Također, očekuje se da će i cijena od 2.299 eura ostati ista, unatoč poboljšanom hardveru. To bi u neku ruku bilo i malo iskupljenje kupcima zbog kašnjenja.