Prototip Pixela 7 na prodaju

Prototip nadolazećeg Pixela 7 osvanuo je na aukciji na eBayu te je 'podigao prašinu' među onima koji nestrpljivo čekaju predstavljanje Googleovog novog pametnog telefona

Matej Markovinović srijeda, 1. lipnja 2022. u 11:05
Pixel 7 i Pixel 7 Pro. 📷 Foto: Google
Pixel 7 i Pixel 7 Pro. Foto: Google

Google je prije nekoliko tjedana predstavio dizajn svog nadolazećeg pametnog telefona, Pixela 7, čiji je prototip, mjesecima prije lansiranja, osvanuo na eBayu.

Riječ je o telefonu koji zadržava prepoznatljivi dizajn prethodne generacije Pixela, uz dodatak aluminijske „trake“ kod vizualno osvježenih kamera te nekoliko novih boja. Više se, naravno, može vidjeti na eBay oglasu, koji uključuje nekoliko fotografija uređaja sprijeda, straga i sa strane.

Ako je za suditi prema fotografijama, ovaj Pixel 7 ima 128 GB interne memorije, što je, vjerojatno, početna konfiguracija za Googleov telefon. Točan naziv modela je GVU6C, a zanimljiva je činjenica da se u odsjaju nazire i Pixel 7 Pro, s kojim prodavač fotografira ovaj prototip.

The Verge je kontaktirao prodavača, koji tvrdi da je kupio prototip Pixela 7 od veletrgovca, bez da je znao da je riječ o Googleovom nadolazećem telefonu. Također, kaže da je kupio i Pixel 7 Pro, ali njega je već prodao.

Oglas je u kratko vrijeme prikupio veliku popularnost u stranim tehnološkim medijima, zbog čega je i uklonjen s eBaya. Navodi se da je početna cijena za prototip Pixela 7 iznosila 450, dok je ona završna bila 530 dolara. Trenutno nije poznato je li uređaj uistinu prodan po toj cijeni.

Google, podsjetimo, ima tendenciju nekoliko mjeseci prije otkrivati detalje o svojim telefonima, pa će vjerojatno nastaviti s tom tradicijom. Stoga, svježe informacije o Pixelu 7 očekuju se već ovog ljeta, dok će službeno predstavljanje biti na jesen.