Realme postaje sve popularniji u Europi

Realme je u top pet proizvođača pametnih telefona na čak 30 tržišta i šest regija, među kojima se posebice ističe uspjeh u Zapadnoj Europi

Matej Markovinović nedjelja, 13. veljače 2022. u 06:00

Kineski Realme relativno je novi „igrač“ na tržištu pametnih telefona. Svoj su prvi uređaj, Realme 1, izbacili 2018. godine, a godinu nakon toga šire se i na europsko tržište. Kupci su, očito, prepoznali potencijal ove tvrtke, koja se može pohvaliti i impresivnim brojkama prodaje, prenosi Gizmochina.

Naime, Realme je doživio rekordan rast na globalnom tržištu te je u Zapadnoj Europi ušao u prvih pet proizvođača pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2021. godine. Prema podacima Canalysa, kineski je proizvođač u Zapadnoj Europi skočio za 1365 posto, dok je u cjelokupnoj Europi zabilježio stopu rasta od 450 posto.

Foto: Canalys
Foto: Canalys

„Realme je usredotočen na pružanje najboljih performansi kupcima diljem svijeta s vodećim tehnološkim inovacijama, što se počelo isplatiti. U 2021., naš je godišnji volumen prodaje pametnih telefona dosegao rekordnih 60 milijuna, što je povećanje od 50 posto u odnosu na prethodnu godinu“, rekao je izvršni direktor i osnivač tvrtke, Sky Li.

Foto: Realme
Foto: Realme

Osim toga, Li je istaknuo i da će Realme i u 2022. godini nastaviti pružati nove i, kako kaže, uzbudljive proizvode svojim obožavateljima diljem svijeta. Na povećanje brojke prodaje zasigurno će utjecati i flagship killer“ GT2 serija pametnih telefona koja će uskoro stići i u Europu.